Det varaktiga intresset för hästsport med fart

55

Många tror kanske att fotboll står outmanad som världens mest populära sport, men det är de ädla hästsporterna som trav och galoppsport som ådragit sig världens fascination i årtusenden. Ända sedan dess urgamla, okända ursprung har hästkapplöpning sporrat allmänhetens fantasi – vilket har lett till utvecklingen av olika typer av lopp och tävlingar, men även ett spektrum av ytterligare attraktioner.

Hästkapplöpning

Horserace_520133030

Den otroliga mångfalden inom hästkapplöpning och det stora antalet tävlingstyper har gjort att hästsport tilltalar en bred publik. Dessa tävlingstyper inkluderar lopp där hästarna springer en sträcka på plan mark mellan två punkter på en rak eller oval bana, men även tävlingar där hästarna måste ta sig över olika hinder på deras väg mot mållinjen. Oavsett tävlingstyp är dock grundkonceptet detsamma: att vara första ekipage att nå mållinjen.

Att spela på hästar

spelapahastar

Grundkonceptets konstlöshet gör hästkapplöpning som trav och galoppsport särskilt lämplig för olika typer av insatser och vadslagning. Hela industrier har formats efter åskådarnas överväldigande efterfrågan av att kunna satsa pengar och spela med olika odds på olika typer av tävlingar. I samband med detta har även prissummorna skjutit i höjden något otroligt. Idag kan framgångsrika fantaster runt om i världen till och med livnära sig helt på att spela på hästar.

Simulerad hästsport

2812427252_2b8a4a06aa_o

Hästsportsfan behöver inte längre riktiga, levande hästar för att kunna uppleva sportens spänning. Tack vare dagens avancerade teknologi kan vi nu uppleva realistiska simulationer och olika typer av hästinspirerade spel, från en mängd olika tillhandahållare.

Champion Jockey för Wii, Playstation och Xbox erbjuder användaren en omfattande spelupplevelse. I spelet kan användaren föda upp, träna och tävla med sina alldeles egna fullblod. Det finns även spel som erbjuder möjligheten att satsa pengar och spela på simulerade hästar, såsom Frankie Dettori’s Magic Seven, en typ av spelautomat online. Spelare kan vinna stora bonusar i den autentiska spelmiljön och samtidigt njuta av hästsportsestetiken.

Mode och hästsport

En något oväntad effekt av det moderna intresset för hästsport är utvecklingen av mode på kapplöpningsläktarna. Många legendariska internationella tävlingar och event är nu minst lika kända för det exklusiva modet som åskådare visar upp inför paparazzis, som för hästarna och ryttarna som deltar. En trend som har särskilt stark koppling till hästsport är så klart tweedmönster ochy –tyg. Det stora mediepådrag som vissa tävlingar drar till sig varje år är tydligt bevis för den starka kopplingen mellan hästkapplöpning och mode.

Kapplöpning och events

Och i och med att hästkapplöpning blivit en miljardindustri har kapplöpningseventen växt och inkluderar nuförtiden även många andra typer av underhållning. Till exemplen hör konserter på själva banan, lyxiga gourmetmiddagar, och, kanske mest anmärkningsvärt, sprutandet av champagne vid prispallen!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.