Eftersnack V86 Solvalla 12 augusti

9

image-21

Kristian Huselius var onsdagens man på Solvalla. Först fick han besöka vinnarcirkeln som hästägare åt Eclipse Boko. Och när omgången sedan summerades tog han dessutom hand om hälften av alla jackpotmiljoner.
– Herregud. Vilken fantastisk kväll, säger han.

Onsdag 12 augusti 2015. Det är ett datum som ex-hockeyproffset och hästägaren Kristian Huselius nog aldrig glömmer.
Först vann Eclipse Boko V86-3 och sedan tog Kristian Huselius själv hand om hälften av åttarättspotten, som innehöll extra jackpotmiljoner, på V86-spelet.
– Vilken fantastisk kväll. Ja, herregud. Det är svårt att beskriva.
Tio rader hittade åtta rätt och fem av dem stod alltså Kristian Huselius för. Nettovinsten för flerbongen, som kostade lite över 2 000 kronor, blev 6 321 575 kronor.
– Jag tror inte att jag vunnit så mycket pengar förut. Det var en storvinst på Åby för många år sedan, men jag tror den var mindre.
Flerbongen bestod av 3 360 rader och innehöll fyra spikar: Mountain Cleaver, Eclipse Boko, Kasper Roc och Order To Fly.
Ta oss med under kvällen!
– Ja, alltså systemet tänkte jag inte ens på till en början. Jag var bara så glad när Eclipse Boko vann sitt lopp. Han var grym. Det kändes skitbra och plötsligt var omgången slut. Då insåg jag att jag fått åtta rätt dessutom. Och att det blev hög utdelning.
Hur ska du fira det här?
– Det vet jag inte. Det är så tätt inpå. Men något speciellt blir det nog.
Har du något tips till alla spelare som vecka ut och vecka in drömmer om miljonvinster?
– Alltså, det är svårt. Man måste ha tur. Men jag skulle väl råda dem att våga ta ställning. Ibland eller oftast så vill man ha flera hästar än man har råd med. Då måste man vara beslutsam. Kanske spika i ett lopp där man skulle vilja ta tre hästar och så vidare.

Dubbla galopper stoppar inte Goop
Det var nog ingen, om ens någon, som trodde på Björn Goop-seger kort efter start i V86-1. Pasi Tikkala-tränade Mountain Cleaver satte inte en hov rätt i inledningen och ekipaget fick slita hårt för att ta sig ikapp övriga och placera sig som sista häst invändigt.
När tempot sedan skruvades upp på sista långsidan gjorde Björn Goop vad han kunde för att sicksacka sig till en så bra placering som möjligt.
Det slutade i öppen gata á la Sesam öppna dig och från ingenstans fick Mountain Cleaver fritt fram och i mål var hon långt före övriga.
– Det här var omtumlande, säger Björn Goop direkt efter målgång.
– Hästen var för ivrig i starten och hoppade. Så jag fick köra lite på chans. Det måste man från en position sist invändigt. Det löste sig bra. Sjukt bra. Hästar framför som tröttnade och några som galopperade. Jag såg en lucka och försökte snika in där. Det gick och när hon väl fick fritt spurtade hon sylvasst.
I V86-3 var det dags igen. Denna gång med Kristian Huselius-ägda Eclipse Boko. Galopp före startbilen släppte och en position bland de sista i fältet.
Med varvet kvar avancerade ekipaget upp i dödens och därifrån slog man enkelt klorna i favoriten One Break Broline.
– Hästen kändes mäktig hela tiden och är i alldeles för låg klass. Det kanske inte är den perfekta taktiken att slå på galopp direkt i inledningen. Men jag har suttit upp bakom två jättebra hästar och då kanske man kan kosta på sig lite markförlust, säger Björn Goop skämtsamt och ler.
Det blev ytterligare en kuskseger på Solvalla för Björn Goop och det i V86-5 med egentränade Kasper Roc.

I övrigt noterade vi…
…att ingen av favoriterna blandade sig i segerstriden i V86-2. 20-oddsaren Dream Trotter och Oskar J Andersson vann slutligen före 38-oddsaren Io Eld och 12-oddsaren Blue Star Champion.
…att Peter G Normans sto I Am Unique har tagit årets första seger efter vinsten i V86-4.
…att Robert Berghs framtidslöfte Balfour galopperade bort sina chanser i fyraåringsloppet V86-6. I stället var det Solvallatränaren Ulrika Wällstedts Dennis de Castella som vann.
…att enbart tio rader lyckades hitta åtta rätt efter att Order To Fly och Panoramic vunnit V86-7 respektive V86-8. Det innebar att åtta rätt betalade 1 035 031 kronor. Sju rätt gav 3 746 kronor och sex rätt 260.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.