Dig For Kanada!

209

dig

Travfamiljen Oscarsson sålde ut och flyttade till USA.
Gammel´n Dig For Dollars behöll man av känslomässiga skäl och i veckan kom första segern för familjehästen i Kanada.

Eskilstunatränaren Jim Oscarsson sålde i slutet av fjolåret sina tävlingshästar i Sverige och började om på ny kula på den andra sidan Atlanten.
En tävlingshäst fick vara kvar. Nioårige Dig For Dollars har varit med familjen sedan han föddes och det var aldrig tal om att sälja just den hästen.
Valacken, med över fem miljoner kronor på kontot, vinner inte så ofta numera och fyra starter i Frankrike i vinter slutade med lika många nollor.
I tisdags blev Dig For Dollars en vinnare igen på Georgian Downs i Kanada. Nioåringen avgjorde från positionen utvändigt ledaren i ett lopp med 40 000 kronor i förstapris på tiden 1.13,4 över 1609 meter.
– Vi har honom tillfälligt i Kanada och tanken är att han ska få göra några starter till där innan vi tar ner honom till New Jersey. Han är överlägsen den här och har ju alltid varit med. Han mötte ett lättare motstånd i Kanada än vad som varit fallet i Frankrike, där han ju bara tävlade mot de värsta, säger Jim Oscarsson.

”Lämpligare motstånd”
Maria Flink har hand om hästen i Kanada för familjens räkning och det var också hon som körde i tisdags. Det här var Dig For Dollars andra lopp på den andra sidan pölen.
– Jag körde honom själv till en andraplats veckan innan då han gick utvändigt ledaren och var bra. Tack vare att han inte lyckades i Frankrike fick han gå ner i en lämpligare klass när han kom hit.
Emigranterna Oscarsson har börjat om från noll med unghästar och ingen av stallets hästar har startat 2012.
– Vi har ett treårigt sto som kanske ska få kvala och börja starta i april. Tvååringarnas kval är inte förrän i juni, det är då allt sätter igång, säger Jim Oscarsson.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Elitloppshoppet i Olympialoppet
Nästa artikelNästagångare 13-17 april

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.