Inför V75: Elitloppshoppet i Olympialoppet

290

aaorichetti

Ett lopp i kroppen efter nio månaders tävlingsfrånvaro.
Ett uselt utgångsläge över kort distans.
Om någon ska klara av att vinna lördagens gulddivision på Solvalla med de förutsättningarna så är det Stefan Hultmans elitloppshopp Orecchietti.

Orecchietti i Elitloppet om några veckor? Det var Solvallatränaren Stefan Hultman själv som förde det på tal själv för en tid sedan på temat drömmar.
Den här veckan ligger fokus på lördagens V75-3 på Solvalla, Sista Chansen till Olympiatravet, där vinnaren får en plats i den stora finalen nästa lördag.
Hultman har gnuggat Orecchietti i vinter och låter mycket nöjd med femåringen
– Han är fin hästen och galoppen i comebacken berodde på att han kopplade av mitt i loppet. Han ska vara bättre på lördag.
Fjolåret innehöll segrar i Sprintermästaren, Fyraåringseliten och Hähres Fyraåringselit på norska nationalbanan Bjerke. Orecchietti var även en av favoriterna i Svenskt Travderby, men en skada stoppade honom.
Det blev operation för en lös benbit i juli efter Sprintermästaren och för några veckor sedan var det dags för kvalificeringslopp på Solvalla. Galopp i comebacken på Färjestadstravet under påskhelgen.
– Det är långtifrån någon formtopp så klart – men han är så pass fin redan nu att jag tror att han ska duga mot de här hästarna i alla fall. Nu har han fått ett krångligt läge och är rätt utlämnad till hur det blir kört och så där. Så det är svårt att veta. Men hästen är i alla fall fin och är mycket tränad över vintern, säger Stefan Hultman.

”Rätt utelämnad”
Stallet hade stora förhoppningar redan i återkomsten på Färjestadstravet där det slutade med galopp i fyraåringsloppet Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal.
Örjan Kihlström körde offensivt och kunde sätta sig tillrätta i ledningen i mitten av loppet.
– Han var fin i Karlstad men galopperade när det blev lite körning. Han var inte riktigt beredd på det efter att ha kopplat av efter den första speedruschen. Han såg riktigt fin ut i alla fall och det var det viktigaste.
Kan man säga att du är försiktigt optimistisk inför lördagens lopp?
– Nja, det är tiondespår. Om Alvena Pele får ledningen och det blir 1.14 första 1000 kan ju den hästen avsluta 1.08 sista 500…och då är det ju chanslöst. Örjan är rätt utelämnad åt vad som händer. Men jag är som sagt otroligt nöjd med hur hästen känns och får vi starta på lite grand tror jag att vi kan få en rolig säsong med honom.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Travamatörens drömhäst
Nästa artikelDig For Kanada!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.