Digital Ink svarade för en enorm årsdebut!

233

digital-ink

Digital Ink svarade för en enorm årsdebut.
Som gav vibbar om Elitloppet!
– För att vara ”Inken” var det bra… Han travar ju bäst i modell 1.10-fart och egentligen gick det för sakta, sa Stefan ”Tarzan” Melander efter uppvisningen på Solvalla.
Digital Ink utvecklades i fjol som fyraåring till en stjärna och noterades två gånger för världsrekord över medeldistans när han travade 2 140 meter, autostart, på 1.11,6 och sedan 1.11,3. Totalt blev det tio segrar på 14 starter och drygt 2,5 miljoner kronor under 2013.
Digital Ink avslutade året med två storsegrar i Bredders’ Crown och Solvalla Grand Prix.
På fredagen gjorde den numera femårige hingsten comeback efter drygt fyra månaders vinteruppehåll från tävlingsbanorna. Trots att Stefan Melander mest tränat styrka i backe i vinter visade Digital Ink ingen ringrost.

Långt från toppform
Från 60 meters tillägg över lång distans avancerade Stefan Melander redan på första bortre långsidan och parkerade sin stjärna utvändigt om ledaren och kontrollerade sedan loppet.
Trots att det såg ut som att Digital Ink mest joggade på tomgång blev det en fantastisk sluttid. 1.13,6 över distansen 2 700 meter var bara fyra tiondelar från det svenska rekordet. Hästen klockades dessutom till 1.12,7 sista 2 400 meter av loppet.
Stefan Melander fick frågan var Digital Ink ligger formmässigt på en skala mellan 1-10.
– Ungefär 5,5 gissar jag. Han är en väldigt fin häst. Det är bara så. Han ska starta på Mantorp nästa gång mot jämnåriga hästar, sedan får vi se hur han uppför sig då. Jag var nöjd med honom i dag i alla fall.
När frågor om Elitloppet kom upp valde Stefan Melander att ducka – lite…
– Jag vet inte…, 1600 meter är väl inte hans favoritdistans, men det är väl ingen idé att säga ett avslag på det, men man tror att han är bättre på längre distans. Men det kan ändra sig mycket, han gick ganska bra på elitloppshelgen i fjol på korta häcken. Äh, vi får se.

Topptid av Harvey Tornado
En annan häst som imponerade var Per Lennartssons Harvey Tornado. Den femårige hingsten, som var finalist i Svenskt Travderby i fjol, vann från utvändigt ledaren på topptiden 1.11,8 över sprinterdistans.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelInför V75 Solvalla 29 mars 2014: Raja Mirchi
Nästa artikelDagens Dubbel Halmstad 30/3-2014