Don Fanucci Zet ett steg närmare Prix d’Amerique

40

Don Fanucci Zet ett steg närmare Prix d'Amerique

I maj vann han Elitloppet.
I januari ser han ut att bli det stora svenskhoppet i Prix d’Amerique.
På tisdagskvällen började Don Fanucci Zet formslipningen mot karriärens nästa stora uppgift.
– Jag har en plan, sade tränaren Daniel Redén efter vinsten på Rommetravet.

 En tveksam värmning och 1.18-fart första varvet med en av landets snabbaste hästar i ledningen. Halvvägs in i loppet såg det inte speciellt ljust ut för Don Fanucci Zet i Rommechansen.
Men i samma veva körde Örjan Kihlström fram utanpå elitloppskollegan Click Bait och tryckte denne sönder och samman under slutrundan.
Daniel Redén kunde pusta ut sedan han antytt att elitloppsvinnaren kunde bli struken efter värmningen.
– Det är svårt den här årstiden. Men det fanns en naturlig orsak. Bettet hade fastnat, så det fanns en anledning till att tömmen var ganska stum. Tur att vi han uppfatta det, konstaterade Redén som fick se sin häst trava sista varvet under 1.10 och gå undan i läcker stil.
– Han kändes riktigt bra faktiskt, idag var han på hugget. När han är inte är på topp så är han lite loj, men idag var han på bettet och gjorde jobbet utan att jag behövde påminna honom, berömde Kihlström om hästen som nu har siktet inställt på Frankrike och Prix d’Amerique.
– Vi hoppas att han ska passa på Vincennes. Han är både stark och snabb och borde rimligtvis passa bra i det där voltsystemet, men man vet aldrig innan man har provat, funderade Kihlström.

Byggt ny sandbana i Belgien
Daniel Redén berättade vidare om upplägget inför sista söndagen i januari.
– Vi gick in hårt för Elitllppet och direkt efter det loppet tog jag tillbaka honom. Den formen vill man bara ligga på när det är absolut topp-topp. Sedan har han fått tävla i lite strölopp, men när han får starta kontinuerligt brukar det bli jäkligt bra. Jag har en plan. Vi ska börja med att vara hemma ett tag och bygga så gott det går hemma på Furuby. Det är den träningsbanan som gör våra hästar. Sedan har vi hyrt in oss på en gård i Belgien. Vi har hittat det vi vill ha och jag har fått bygga en bana efter eget huvud där. Det är belgisk och holländsk sand. Jag saknar den där riktiga leran tyvärr, men hoppas att jag hittar rätt.
Tisdagens seger var värd 100 000 kronor och tiden skrevs trots det blygsamma inledningstempot till 1.13,9/2 140 meter autostart.
Loppet kördes utanför V64 – som betalade drygt 100 000 kronor sedan Petri Salmela-tränade Zinco Jet avrundat omgången med en skräll för Ulf Ohlsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSka vinstrekordet på V86 slås ikväll?
Nästa artikelInför V75 (jackpot): Gundersen har att åka med

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.