D’One får vänta på första starten

35

red mile

I fjol gjorde D’One succé när hon vann Allerage Farms Mares på The Red Mile i Lexington.
På söndag skulle det svenska stjärnstoet försvara sin seger – men nu är loppet inställt.
– Det är tråkigt men inget vi kan göra något åt, säger Roger Walmann.

D’One gjorde succé i Nordamerika förra året och vann fyra av fem starter. Hon tjänade 2,5 miljoner kronor på det äventyret. Nu är hon åter på plats på andra sidan Atlanten och på söndag var det meningen att hon skulle ha startat på The Red Mile i Lexington. Detta på samma bana som hennes pappa och mamma, Donato Hanover och Giant Diablo, slog världsrekord. Det var tänkt att starta i samma storlopp som hon vann i förra året men nu är det inställt.
– Det var bara tre hästar anmälda till loppet och det är inställt. Det är tråkigt för det hade varit roligt att starta henne igen på den här fina banan där det är så snabba tider. Men det är inget vi kan göra något åt, säger Roger Walmann.
Vad händer nu med D’One? När blir nästa start?
– Helt ärligt så har jag inget konkret besked om det i dagsläget. Vi kom hit i går (torsdag) och fick då beskedet att loppet är inställt. Jag måste diskutera lite mer med ”Goya” (John-Erik Magnusson) och Annette (Lorentzon) som hästen står hos. De har sagt att hon kan starta i ett vanligt snabblopp i Ohio och det lutar väl åt att hon får göra en start där innan hon reser vidare upp till New Jersey.
Hur ser den fortsatta matchningen ut för henne i USA?
– Hon ska göra tre starter på Meadowlands och det är i försök och final i Breeders Crown och sedan i TVG-finalen som hon är anmäld till. Försöket till Breeders Crown går den 21 oktober och hon behöver gå ett lopp innan dess. Allt verkar annars bra med hästen och hon har klarat resan hit fint och känns bara bra, säger Roger Walmann.
D’One har vunnit 20 lopp på 36 starter och sprungit in drygt 8,6 miljoner kronor.

Föregående artikelV75 system och intervju till V75 Skellefteå
Nästa artikel”Jag tycker det är bästa spiken”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.