D’One kämpar för världens fattigaste barn

78

done

På söndag tävlar D’One för världens fattigaste barn i Stochampionatet.
Ägarna till stjärnstoet skänker två procent av eventuella prispengar till SOS Barnbyar.
– Det finns så mycket tråkigheter i världen och då är det bra om man kan hjälpa till. Det är kul att fler kan heja på hästen, säger Kenny Thörnblom, företrädare för Stall Kennys Andelshästar som äger D’One.

För tio år sedan vann Giant Diablo Stochampionatet.
På söndag kan dottern D’One gå i sin mammas hovspår och göra samma bedrift. Det skulle i så fall bli första gången som både mamma och dotter vinner det klassiska loppet för landets fyraåriga ston. Gemensamt för de båda stjärnstona är att det är Roger Walmann som tränar och Örjan Kihlström som kör.
Förstapriset är en miljon kronor och D’One, som i fjol var kulldrottning och bland annat vann Svenskt TravOaks, är en av förhandsfavoriterna.

”Kan bli 20 000 kronor på söndag”
Om D’One prisplacerar sig i Stochampionatet så skänker delägarna två procent av det som hon springer in till världens fattigaste barn genom SOS Barnbyar. Det är något som hästens ägare, Stall Kennys Andelshästar, beslutade sig för att göra inför årets säsong och det gäller för alla pengar som D’One springer in i samtliga starter hon gör i år.
– Det var faktiskt D’Ones skötare Malin Bohman som kom med idén och då gick jag ut och frågade alla delägarna. De tyckte att det var en jättebra grej och alla var superpositiva. Det finns så mycket tråkigheter i världen och då är det bra om man kan hjälpa till, säger Kenny Thörnblom.
– Skulle hon vinna Stochampionatet så blir det 20 000 kronor till SOS Barnbyar och det har redan kommit in lite pengar från de starter som D’One har gjort i år. Målet är att det ska bli 70 000 kronor till SOS Barnbyar under 2014. Det är kul för delägarna och kul att fler kan heja på hästen.

”Försöket var som en joggingrunda”
D’One vann sitt uttagningslopp i fredags enkelt från ledningen. Det var en lättnadens suck som drogs från kretsen kring hästen, med tanke på att hon långt ifrån var sitt rätta jag i starten dessförinnan.
– Vi har ingen aning om varför hon var dålig då. Det var jättekonstigt. Hon var så en gång i fjol också, i Örebro, och i starten efter gick hon ut och slog världsrekord. Så man kan ju hoppas att det går åt samma håll även i år. Försöket blev ganska odramatiskt och det var som en liten joggingrunda för henne. Hon var inte speciellt tagen i mål, säger Kenny Thörnblom.
– Uppladdningen och förberedelserna tidigare i år har annars inte varit de bästa. Hon fick ett fästingbett och blev struken inför årsdebuten och det gjorde att hon fick årsdebutera i kvalet till Drottning Silvias Pokal istället. Där blev hon tvåa och det var sedan starkt gjort av henne att bli trea i finalen och kunna vara så pass bra som hon är nu.

”Kan bli historisk – superkul för delägarna”
På söndag körs Extra V75 på Axevalla där Stochampionatet avslutar omgången. D’One har innerspår bakom startbilen och Örjan Kihlström valde bricka ett när kretsen kring hästen fick välja spår som tvåa efter försöken. Förhoppningarna är förstås stora inför finalen.
– Det är superkul för delägarna att få vara med i ännu en stor final. De har satsat stora pengar och det är fantastiskt kul att de får så mycket spänning och glädje tillbaka, säger Kenny Thörnblom.
– Man har alltid förhoppningar men sedan vet man hur svårt det är att vinna. Hon borde kunna gå framåt ytterligare till finalen och det är ingen vild gissning att hon går barfota runt om nu. Hon gick med skor i försöket. Det vore såklart väldigt kul om hon kunde bli historisk och vinna Stochampionatet, precis som hennes mamma Giant Diablo gjorde.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSex pusselbitar på plats inför Hugo Åbergs 2014
Nästa artikelJannes Jäddrans DD & Tvilling 15 juli 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.