Sex pusselbitar på plats inför Hugo Åbergs 2014

107

hugo åbergs 2014

Commander Crowe är klar för Hugo Åbergs Memorial och har därmed chansen att bärga sin tredje raka seger i storloppet.Foto av LARS JAKOBSSON

Hallå där…
…Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro som om en vecka ska ha startfältet klart till årets upplaga av Hugo Åbergs Memorial.


Hur många av pusslets tio bitar har du fått på plats?

– I nuläget är sex hästar klara, fyra från Sverige och två från utlandet.
– Sedan tidigare har kretsen kring hemmahästarna Mosaique Face och Truculent tackat ja och meningen var att Stefan Hultman skulle ha med Panne de Moteur. Men så blir inte fallet utan istället blir det Orecchietti som försvarar stallets färger. En spännande häst och på det sätt som han har inlett säsongen är han väl motiverad en plats i loppet.
Den enda häst som Mats Ahlkvist inte själv bjudit in är Magic Tonight som vann Årjängs Stora Sprinterlopp i lördags.
– En fenomenal prestation och riktigt kul att även ha honom med när vi ska lotta startfältet.
Till nämnda kvartett gäller alltså två utländska gäster.
– Un Mec d’Heripre stod ju över det franska vintermeetinget och Fabrice Souloy gav klartecken om start i Hugo Åbergs efter segern i Prix Rene Balliere på Vincennes. Och från samma stall har man lämnat klart gällande de två senaste årens vinnare av Hugo Åbergs Memorial, Commander Crowe.
Med andra ord finns det fyra platser kvar att fylla ut, någon indikation på vem eller vilka som kan tänkas få en inbjudan?
– Jag tycker till att börja med att jag lyckats få klart med sex kanonhästar. För dagen tittar jag på några italienska hästar med Mack Grace SM i spetsen. Vi har vår egen Joke Face till start i helgen och skulle han göra en bra prestation är givetvis även han aktuell. Men dessa är långtifrån ensamma då det för tillfället finns otroligt många fina hästar som man mer än gärna bjuder in.
En som det spekulerats i är årets elitloppsvinnare Timoko, statusen gällande honom?
– Eftersom kretsen kring hästen vill ha betalt flygresan till Malmö så är det inte aktuellt. Men skulle man ändra sig och vilja komma landvägen är han mer än välkommen.
Kanske mindre intressant i sammanhanget, men är det någon som har tackat nej?
– Raja Mirchi är tyvärr skadad och faller bort av den anledningen. Veijo Heiskanen har avböjt inbjudan med Solvato och även tränarna till duon Support Justice och B.B.S.Sugarlight har andra upplägg i sitt matchande, avslutar Mats Ahlkvist.

Anders Nilsson

 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.