Dopningtränaren i bråk med vakter

60

Dopningsavstängde Fabrice Souloy är förbjuden att beträda stallområdet på samtliga Europas travbanor.

Trots det var han på plats i Neapel under måndagen och försökte ta emot priser efter att hans häst tagit en dubbelseger i Lotterian.

Tumult uppstod när vakter forslade bort honom från segerpodiet, det skriver TT.

LÄS OCKSÅ Skandalduo tog en dubbelseger  

Både ettan och tvåan i mål i Lotterian, Timome Ek och Un Mec d’Heripre, tränades i fjol av den franske stortränaren Fabrice Souloy, när den stora koboltdopningsskandalen avslöjades.

Souloys hästar testade positivt för höga värden av ämnet i både Elitloppet samt under tävlingar i Oslo under Oslo Grand Prix-dagen.

Souloy är nu avstängd i ett år i hemlandet Frankrike och får inte beträda något stallområdet på någon bana i Europa, dessutom väntar domen mot honom av norska- och svenska travförbundet för dopningen i Elitloppet och på Bjerke i Oslo.

När avstängningen började att gälla skrev Souloy över alla sina hästar på sin svåger Philippe Billard, som uppenbart är ”målvakt” för rörelsen.

LÄS OCKSÅ Stjärntränaren åtalas för avsiktlig dopning  

Vittne: ”Styrde och ställde”

När dubbelsegern i Neapel skulle firas under måndagskvällen struntade Souloy helt sonika i att inte får beträda stallområdet på banorna. Han var på plats för att se hästarna tävla och när priserna skulle delas ut var han enligt uppgifter till Travronden och TT på plats på segerpodiet.

– Han var på plats på banan och styde och ställde i sedvanlig ordning. Under prisutdelningen klev han upp på vinnarpodiet, men blev bortmotad av fyra, fem bastanta vakter, säger ett ögonvittne på plats i Italien till Travronden.

Kastades ner av vakter

När vakterna forslade bort den dopningsavstängde tränaren uppstod tumult, det skriver både TT och Travronden.

– Souloy blev nedkastad därifrån av vakterna eftersom han inte har tillåtelse att vara där, säger vittnet till Travronden.

Enligt TT avslägsnade sig då Souloy från området.

I slutet av maj kommer en rättegång äga rum i Oslo, där kommer man att komma fram till huruvida Fabrice Souloy kommer ett straffas för dopningen av de nordiska länderna.

LÄS OCKSÅ Beskedet för Souloy: 1 års avstängning  

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet