TIPSET: ”Spikas – på alla system”

81

V86-1

Loppet

Vi sprack i alla fall inte i första.

Tipsettan

Star Advisor Joli är mycket startsnabb men det är inte lika lätt att öppna snabbt när man inte har någon häst på utsidan. Vi tror ändå mest på honom i spetsstriden (annars hade vi inte tippat honom etta) även om han går bra bakifrån också. Men sådana här lopp utvecklats ofta till taktiklopp och får inte Star Advisor Joli ledningen tror vi inte att han är tuff nog att vinna från dödens, och får han en ryggresa är det risk att det blir uppullat och svårt att ta längder till slut. Spets som gäller alltså för Star Advisor Joli.

Motbuden

Sahara One vann knappt men säkert senast men det var en svårbedömd insats för oss. Han sprang liksom på i sitt tempo och fortsatte med det när han blev utmanad – slog inte av på tempot (plus för det), men ökade inte heller. Normalt sett, om han är i toppform, kan han vinna det här loppet från de flesta positioner. Tripolini V.P. har fått ett par lopp i kroppen efter vintervila och bör vara nära toppformen nu. Rapide du Pommeau har vilat kort efter en bra inledning på året. Han är stark men ändå som allra effektivast när han får smyga med och spurta. Emmett Brown presterar bättre oftare nu än förr, men är fortsatt inte helt att lita på.

Skrällbudet

Det finns bara ett skrällbud i loppet och det är Onceforall Face. För oss är det en skräll om han vinner. Han får vara med på vår V86-lapp, men vi tycker nog egentligen att man kan utelämna honom från kupongen då det är så sällan han agerar på topp.

Spetsbudet

Spetsstriden står mellan Sahara One och Star Advisor Joli. Liten fördel den senare.

! Statistik­vinnaren

Sahara One.

Vår rankning

  6 Star Advisor Joli

  2 Sahara One

  5 Triplolini V.P.

  3 Rapide du Pommeau

  4 Emmett Brown

  1 Onceforall Face

V86-2

Loppet

Mycket jämnt men tror vi oss ha en bra idé.

Tipsettan

Fine Urban Kronos gjorde några bra lopp men agerade ojämnt i fjol. Av årsdebuten att döma kommer han att få ett fint 2017. Han kunde visserligen inte rå på stallkamraten Gravity Falls då. Men han var minst lika bra, och nu har han mycket bättre spår än Gravity Falls.

Motbuden

Dice Man lät det bra på inför Sverigedebuten senast men han galopperade då och det gör honom svårbedömd den här gången. Men är han den häst som kretsen kring honom verkar tro, ja, då är han förstås med i striden här. Uno Piccolino gick en bra tid senast.

Skrällbudet

Ekavir kan bli farlig om tempot blir hårt.

Spetsbudet

Etosha Boko tar sig förbi Pablo Andover.

! Statistik­vinnaren

Ekavir.

Vår rankning

  2 Urban Kronos

  5 Dice Man

12 Uno Piccolino

  9 Ekavir

  4 Etosha Boko

11 Gravity Falls

  3 Pablo Andover

  1 B.Dollar

10 Lady Zappa

   7 D.D.’s Perseverance

  6 Global Resistance

  8 Wake Up America

V86-3

Loppet

Öppet lopp.

Tipsettan

Elegant Ås ser ut att ha bra chans att vara snabbast första biten. Det betyder mycket i ett jämnt lopp som dessutom avgörs över kort distans på Jägersros snabba bana där det för dagen ser snudd på omöjligt ut att förlora från ledningen.

Motbuden

Rossini Diamant har gjort tio starter och vunnit alla! Svårslaget i dagens moderna travsport, men konkurrensen i Tyskland är inte densamma som i Sverige. Däremot brukar de bästa tyska hästarna duga väldigt bra när de hälsar på här. Windson Yankee har varit strålande i år. Hade varit tipsetta från bättre spår. Härifrån är det svårt att begära seger, men kan gå…

Skrällbudet

Jeter som får en fin resa.

Spetsbudet

Jeter frontar och släpper till Elegant Ås?

! Statistik­vinnaren

Tullamore G.K..

Vår rankning

  6 Elegant Ås

  7 Rossini Diamant

12 Windson Yankee

  2 Jeter

  1 Takestwoforatango

  8 Defy Anything

  9 Stronghold

10 Dragalagaboomboom

  4 Forduluvachocolate

  5 Speedy Tiger

  3 Tullamore G.K.

11 Going Popp

V86-4

Loppet

Vi kan inget om bilar, är helt ointresserade av alla utom startbilar, men Pontiac, är det en snabb bil? Och är den i så fall ändå inte långsammare än hästen med samma namn?

Tipsettan

Det är sällan man ser en häst vända så in och ut på motståndet som Pontiac S.W. gjorde senast. Läget är förstås ingen hit den här gången, men när man har så snabb häst som Pontiac S.W. kan man vinna från alla positioner.

Motbuden

Lass Revenue spurtade bra i hårt gäng senast. Näst senast besegrade han Pontiac S.W., men då gick Lass Revenue i ledningen och dit når han ju inte nu. Han är dock även han en häst med stora fartresurser och har han en längd eller två till godo på Pontiac S.W. inför spurten är det inte säkert att denne kan ta in det. Espoir de Ginai gör Sverigedebut. Det är dessutom hans första start som treåring. Inte säkert att han har samma fart i kroppen som de andra hästarna ännu.

Skrällbudet

Lorina Pink lär rensa en del efter den sämre insatsen senast. Hon bör kunna bättre än så.

Spetsbudet

Orutinerade hästar bakom bilen. Den som har visat klart bäst startsnabbhet är P.S.Confess som dock har ett uselt läge den här gången.

! Statistik­vinnaren

Lorina Pink.

Vår rankning

  7 Pontiac S.W.

  9 Lass Revenue

  2 Espoir de Ginai

  8 P.S.Confess

  5 Lorina Pink

  1 Excalibur Sisu

  4 Dream of Trix

  6 Zebulon Pike

  3 Veneer

10 Elegance Sisu

V86-5

Loppet

Lågklassigt lopp.

Tipsettan

Tyske Thorsten Thietz har verkligen mobiliserat den här kvällen. Här kommer han med en som har vunnit åtta av tio starter i år. Det är så svagt motstånd att Tragopan Jet bör ha god chans att förlänga sin segersvit i Sverigedebuten.

Motbuden

Pharos Face var klen i årsdebuten men han är snabb ut och i ett sånt här lopp är det mycket värt. Uoptothe Chapel agerar lite trögt i loppen och är dessutom aningen ojämn. Men har han en bra dag står han sig mycket väl i det här gänget. Synd på spåret för Gute Band, klar vingelrisk. Bra chans om det löser sig.

Skrällbudet

Vermouth kan få en fin resa i ryggar.

Spetsbudet

Picasso Face och Pharos Face är de startsnabbaste hästarna.

! Statistik­vinnaren

Uptothe Chapel.

Vår rankning

  4 Tragopan Jet

  3 Pharos Face

  6 Uptothe Chapel

  7 Gute Band

  1 Picasso Face

10 Scorpion’s Dream

  9 Vermouth

  5 Small Talk

11 Nelle Atticus Paco

  2 Pondus Millpond

12 Borups Jelzin

  8 Vital

V86-6

Loppet

Jämnt och mycket roligt stolopp.

Tipsettan

Stella Newmen har varit svår att räkna på: visat bra kunnande, men agerat märkligt emellanåt. Efter vila gjorde hon comeback hemma i Danmark nyligen och så fin som hon var då har vi aldrig sett henne.

Motbuden

Alvena Ullabella ser fin ut varje gång. Dream Lane bör ha haft nytta av loppet senast. Trivs i ledningen. Must Have är snabb ut, men får svårt att ta sig förbi Dream Lane. Ska ändå räknas.

Skrällbudet

Spring Moon är ett av många rysarbud i loppet. Gick med skor senast, kanske kan gå barfota fram nu?

Spetsbudet

Dream Lane är spetsfavorit. Skulle hon bomma bör Must Have ha bra spetschans. Alvena Ullabella kan också öppna, men kommer normalt inte förbi de invändiga.

! Statistik­vinnaren

Stella Newmen.

Vår rankning

10 Stella Newmen

  4 Alvena Ullabella

  1 Dream Lane

  3 Must Have

  7 Tahays Blue Amber

  9 Mellby Exotic

11 Spring Moon

12 Xanthis April

  2 Miss Åslanda

  8 Time Is Money

  5 Simb Senta

  6 New Flame

V86-7

Loppet

Tredje tipsettan för Thorsten Tietz.

Tipsettan

Till skillnad från Thorsten Tietz andra hästar har Abano H. varit i Sverige tidigare och visat att han står sig fint. Han har gjort två starter i Tyskland i år och vunnit båda, bra chans här också.

Motbuden

Västerbo Exact vågar vi inte ha för långt ner i ranken. Om han skulle hålla ledningen är loppet förmodligen över. Speedy Sus är startsnabb, men får annars en fin resa. Nobel Southwind kanske är bäst när han har tätkänning direkt, men formen är i alla fall fin. Day Sun Dream avgjorde snyggt senast.

Skrällbudet

Flo Rida Sea med maxresa i ryggar?

Spetsbudet

Västerbo Exact är snabb ut men vi blir ändå förvånade om han håller ut såväl Speedy Sus som Abano H.. Utifrån kan också New Star Power tänkas ladda.

! Statistik­vinnaren

Västerbo Exact.

Vår rankning

  3 Abano H.

  1 Västerbo Exact

  2 Speedy Sus

10 Nobel Southwind

  5 Day Sun Dream

  7 New Star Power

  8 Aileron

  4 Nelle Atticus Jake

12 Gambino Degato

  9 Flo Rida Sea

  6 Sugarboy Petoj

11 Christine Sixteen

V86-8

Loppet

Hade vi haft råd hade vi garderat. Nu får vi hoppas på spets och slut.

Tipsettan

Distansen är den rätta, formen kan nog inte vara bättre. Men det krävs ändå att Jeepster kommer till ledningen för att hon ska ha en riktigt bra vinstchans här. Vi tror på henne i spetsstriden och i brist på bättre alternativ väljer vi henne som tredjespik.

Motbuden

Mellby Collector har fin form och det här läget är inte så tokigt för hans del. Flash Håleryd har gjort två starter utan att visa toppform ännu i år men gick trots allt 12,3 full väg senast. Offshore Man såg fin ut vid segern i årsdebuten. Då som nu från bakspår

Skrällbudet

Nose Gear ser fin ut, men är ett långskott.

Spetsbudet

Jeepster är spetsfavorit före He’s a Diffacolt.

! Statistik­vinnaren

Mellby Collector.

Vår rankning

  6 Jeepster

  9 Mellby Collector

  3 Flash Håleryd

10 Offshore Man

  2 He’s a Diffacolt

  1 Valeur

12 Nose Gear

  4 Fuzz

11 Camelot Sisu

  7 Topgear

  8 Britt Palema

  5 Quel Bourbon

Se i faktarutan nedan för expertens systemförslag, bästa spel, spikar och luring med mera.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet