Drömmer om kriterieseger

102

Drömmer om kriterieseger

Som bäst har det blivit en fjärdeplats i kriteriet.
En placering Robert Wilhelmsson ska försöka bräcka på söndag tillsammans med Klack Alva i Kriteriestoet.
– Det är klart man vill det. Hon är överlägset det bästa stoet jag har kvalat in, säger Gävletränaren inför de treåriga stonas uppgörelse på Dannero.

Robert Wilhelmsson är hundraprocentig vad gäller att kvala in till finalen av de klassiska loppen, kriteriet och derbyt, för kallblod. Klack Alva (V75-2) blev den sjätte hästen i ordningen när hon tog sig vidare genom att vara tvåa i sitt försök för snart två veckor sedan. Hästarna i det tredje uttagningsloppet fick också tuffaste förutsättningarna.
– Det blev en riktig regnstorm och vräkte ner. Det var knappt så man såg hästen men hon tog det rätt bra. Jag körde väldigt passivt och hade fokus på att kvala in men hon avslutade vasst, bättre än vad jag kunde tro. Hon är ju stark men nu vet jag att hon har en speed också och det känns roligt inför finalen, berättar Robert Wilhelmsson som håller till i Hästbo söder om Gävle.
Klack Alva har hittills gjort fem starter i karriären och har nu tre raka andraplatser.
– Hon har varit väldig positiv på slutet och hon blir bättre och bättre för varje start. Hon har gått bra till slut varje gång och har inte gått tom ännu.

Tränar, äger och kör
För tre år sedan kom den bästa placeringen i en final hittills. Robert Wilhelmsson lotsade då Gnistas Adonis till en fjärdeplats i Svenskt Kallblodskriterium. Frågan är hur Klack Alva står sig jämfört med hans tidigare finalister?
– Hon är överlägset det bästa stoet jag har kvalat in men hon är inte bättre än Gnistas Adonis. Han är kanske den bästa hästen som jag har kört någonsin, svarar kusken tillika tränaren som dessutom är delägare i årets deltagare.
– Jag har bara en liten del i henne men det är så klart kul. Det blir lite extra när man också äger själv och är i final.

”Skulle göra en enorm skillnad”
Dannero bjuder in till V75 när kallblodens kriterium avgörs på söndag. För segraren i Kriteriestoet väntar ett förstapris på 350 000 kronor. Klack Alva har fjärdespår som utgångsläge och det blir andra gången bakom startbil för henne.
– Hon var stabilare än väntat bakom bilen senast och hon kunde öppna rätt skapligt. Men vi kommer inte köra för någon ledning i finalen, det är jag säker på. I ett sådant här lopp kommer jag att köra i ryggar, säger Robert Wilhelmsson och fortsätter:
– Hästen är stark och rejäl och tål att gå ordentligt sista 700 metrarna. Jag hoppas att det blir tempo i ledningen och körning om positionerna och att vi kommer ner i ett bra slagläge. Får jag bara en skaplig rygg sista varvet är hon en av de som kommer starkt ute i spåren. Sedan om hon räcker ända fram är en helt annan femma. Ska man vara realistisk kan hon vara fyra–femma men med rätt dag och krångel för de andra kan hon vinna ett sådant här lopp.
Om det räcker hela vägen till seger, hur skulle det kännas?
– Det är svårt att sätta sig in i det. Det vore enormt stort om det skulle räcka så långt. Det är en dröm man har och det skulle göra en enorm skillnad för verksamheten.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelGick miste om nästan 20 miljoner kronor på V75
Nästa artikelUlf Ohlsson bokförde sig för 14 fullträffar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.