Drömstyrning av Goop i Prix de France!

48

timoko vann prixdfrance 2015

Björn Goop styrde in Timoko till seger i Prix de France och det var vild glädje i vinnarcirkeln efteråt där hästens tränare Richard Westerink var jublande glad och där Goop även fick en stor grattiskram av prisutdelaren Miss France.Foto av Kanal 75

Björn Goop vann Prix de France för andra året i rad när han avgjorde med Timoko i en häftig slutstrid.
Efter en magnifik styrning tog de hem förstapriset på 1,7 miljoner kronor i världens största lopp över medeldistans.

I fjol skrällde Björn Goop när han vann Prix de France med Noras Bean.
På lördagskvällen prisades Goop på Hästgalan i Stockholm där han fick utmärkelsen Årets Kusk 2014.
Tidigt söndag morgon satte sig Goop på planet för destination Paris för att köra elitloppsvinnaren Timoko i Prix de France. Det slutade med en suverän fullträff i ett av Frankrikes största travlopp när Björn Goop lotsade Timoko till seger. Den Richard Westerink-tränade hästen serverades en fin resa av Goop och duon var bra med i starten från bricka tre bakom bilen. Timoko öppnade snabbt men ledningen togs av fjolårsvinnaren Noras Bean som Stefan Söderkvist öppnade blixtsnabbt från sjundespåret och susade till ledningen. Han fick press av Napoleon Bar som övertog täten och den senare släppte i sin tur till Timoko efter sexhundra meter. Goop valde sedan att släppa när Texas Charm kom farande i början av uppförsbacken.

Galopp för Up And Quick
Texas Charm drog i ett hårt tempo och in i slutsvängen ryckte han ifrån de övriga och det blev en liten lucka ner till Timoko. Vid upploppets början galopperade favoriten Up And Quick som fått en perfekt löpning i andra par utvändigt av Jean-Michel Bazire. Timoko tog upp jakten på Texas Charm och avståndet minskade snabbt. Det blev en härlig upploppsduell mellan de båda stjärnorna som kämpade sida vid sida. Men kort före mål kopplade Timoko greppet och det var en jublande glad Goop som knöt näven i en segergest när mållinjen passerades. Segertiden blev 1.11,4 över distansen 2100 meter med bilstart. Vinnaroddset blev 7,10.

Mager utdelning för svenskhästarna
Bakom Timoko och Texas Charm blev skrällen Linda di Casei trea. Sämre gick det för de svensktränade hästarna. Kadett C.D. spurtade bra och var med och stred om tredjeplatsen men rullade över i galopp kort före mål som fyra och blev diskvalificerad. Maven blev femma för Johnny Takter efter en invändig resa och Solvato blev sexa för Örjan Kihlström på 1.11,9 efter att ha hamnat långt bak men avslutat godkänt. Noras Bean, som följde som fjärde häst på innerspår efterhand, räckte inte och blev oplacerad.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.