Tillbakablick på helgen och hemmaplan imorgon

28

TRAVDDBLOGGEN

Så var den förbi igen helgen. I vanlig ordning var den över alldeles för snabbt men den förgylldes ju av V75-finaler på lördagen och en Grupp I-löpning idag i form av Prix de France. Det blev Timoko och Björn Goop som vann efter att både häst och kusk kämpat mycket storstilat och tappert sista biten. Texas Charm drog i spets och stack undan med några längder i sista sväng och den enda som kunde haka på var Timoko som satt i rygg. Han såg seg ut och det brukar han göra men det kändes som att det var långt fram när upploppet nalkades. Men han har en riktigt grym inställning till slut Timoko och med kanske världens bästa kusk bakom sig som troligtvis även är världens bästa finishkusk så kämpar han sig förbi en tapper Texas Charm i sista steget. En mycket läcker upploppsduell helt i publikens smak. För våra svenska hopp blev det dessvärre inget att tala om. Solvato blev bäst placerad som sexa. Färske PdA-vinnaren Up And Quick var med i slagläge bakom Timoko men galopperade en kort bit innan upploppet när Bazire skulle styra ut och sätta in slutstöten. Känslan är att det fanns en hel del sparat och han hade nog kunnat utmana om segern.
I V75-finalerna var det flera fina prestationer och de flesta tycker nog att Västerboonthenews imponerade mest och han ser ju väldigt fin ut för dagen. Och vilken form Petri Puro har på stallet! Men det återkommer vi till strax.
Jag vill hellre lyfta fram hästen som jag valde att ta bort på DD-spelet, Oliver Kronos. Han fick ett ganska vilsamt lopp av Erik Adielsson och in på upploppet såg det inte så värst hoppfullt ut då han satt fast. Men då uppenbarar sig en lucka ca 75 meter från mål och han skjuter till ruggigt vasst. Det är inte helt busenkelt att växla tempo på det viset men han löste det med bravur. Kommer inte ha några problem att hävda sig i silverdivisionen. Givetvis lite surt för mitt drag Alamo Boko som fick ge sig sista biten men å andra sidan så blev det ändå pannkaka i DD-2 så det var väl lika bra att hoppet slocknade direkt i den första dubbelavdelningen 🙂 Men hade Dixie Exclusive fått luckan så hade han skjutit till minst lika vasst som Oliver Kronos.

Imorgon är det V64 på Halmstad och jag tänkte nog göra ett banbesök. Har inte hunnit gå genom loppen så grundligt men tänkte göra en liten V64:a. Spelar med en spik som kommer i avdelning fyra. Där gör 11 Rondine d’Amore debut i regi Johan Untersteiner och det blir klart spännande. Den italienskfödda damen som tidigare tränats av Åke Svanstedt och Raoul Engblom har hög kapacitet men har inte riktigt fått till det. Nu har hon tränat fint och känts mycket bra och då är det bara att hålla tummarna för att hon kommer tävla lika bra. Gör hon det så tror jag att hon kommer runda detta gänget. Jag har bara kört henne i jobb vid ett tillfälle och hon är riktigt läcker att sitta bakom. Jag lirar tvilling med henne som u-häst mot 3 RR My Press och 12 Almondi Am.
I V64-1 streckar jag 1 Dante Boko, 2 Wiss Shadow och 9 Grumetti. Dante Boko är ett förslag till ytterligare spik om man önskar men jag är inte helt såld på honom när upploppet nalkas.
V64-2 är ett lärlingslopp och kanske borde man strecka på här. Jag väljer att ta en trio även här: 4 Soul Artist, 9 Rajah Press och 10 Dante Band. Dante Band är lite spännande tycker jag. Admir Zukanovic har överraskat med honom förr och hästen är inte så himla tokig. Hyfsat öppet lopp och lärlingar kan bereda väg för en skräll.
Avdelning tre låser jag på 1 Captain Crowe och 2 Snapshot DK. Captain Crowe ståtar med två raka segrar och kanske har man hittat rätt med den kapable valacken som ju faktiskt är helbror med ingen mindre än Commander Crowe. Så bra som sin bror lär han knappast bli men häxar inte läget ska han nog kunna vinna detta. Men jag tar med Snapshot DK också då han ser ut att kunna bli lite bortglömd här.
V64-5 och tillika DD-1 låser jag med 1 Alfayette Aggerup och 4 Rare Wise As. Jag tror en hel del på Rare Wise As som avslutade piggt senast. Skulle hon nå spets tror jag hon blir mycket svårslagen.
I den sista avdelningen tar jag fyra hästar: 6 Ålands Vikingen, 10 On Hold, 11 Opitergium och 13 Edward Ale. På dubbeln spelar jag endast med Opitergium och Edward Ale. Min förstahäst blir Edward Ale som återkommer efter ett långt uppehåll. Han har dock överlägsen kapacitet jämfört med de han möter och håller han 80% form så tror jag han kan vinna ändå. Petri Puro tränar och som jag skrev tidigare så har han ruggig form på sitt stall. Jag såg en tweet från en veterinär som efter Västerboonthenews lopp i lördags skrev att Edward Ale lämnade VBOTN med 20 meter i ett jobb. Ej bekräftade uppgifter visserligen men jag har inte haft någon anledning att misstro denna veterinär på twitter. Nu är det ju skillnad på jobb och tävling men det låter som att han kommer väl förberedd till detta och då får de andra vara väldigt bra för att slå honom.

V64 systemet

1: 1,2,9
2: 4,9,10
3: 1,2
4: 11 Rondine d’Amore
5: 1,4
6: 6,10,11,13

144 rader/kr

DD-1: 1,4
DD-2: 11,13
Min raka DD: 4-13
Min roliga DD: 1-11,13

Lycka till!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.