Dubbeljackpot på V86

22

image

Daniel Redén har haft en fin inledning på 2015 och i onsdagens V86-tävlingar, med dubbeljackpot, har han två heta chanser. Foto av LARS JAKOBSSON

Daniel Redén har öppnat det nya året starkt och har strålande 27 i segerprocent för stallet.
Inför onsdagens dubbeljackpot på V86 har han två heta chanser på förhand.
– Nu rycker vi skorna på Only In Its Class. Han har inte gått barfota runt om på nästan två år så det känns lite spännande, säger Redén.

En lång sjukdomsperiod gjorde att Daniel Redéns hästar fick merparten av andra halvåret spolierat i fjol. Det började efter elitloppshelgen och höll i sig i tre månader då stallet mer eller mindre var stängt. Halsinfektioner och virus avlöste varandra på hästarna men sedan i höstas är de friska och nu firar Solvalla-tränaren fina framgångar igen. Det nya året har börjat starkt med 17 segrar och två miljoner kronor inkört.
– Jag är jättenöjd med hästarna som har presterat och vi har varit med och vunnit både i V75 och i lite större lopp i Frankrike. Det har gått bra även om det inte har varit helt på topp, säger Daniel Redén.
Inte helt på topp säger du, trots en segerprocent på 27 procent för stallet?
– Jo, visst är det bra, men jag har inte varit helt nöjd ändå. Vi har många hästar i stallet och alla kan inte vara bra, så är det. Vissa presterar ibland inte som man har trott och man vill alltid bli bättre. Sedan kan man inte bara stirra sig blind på segerprocenten. Det är visserligen kul, självklart för det är stenhård konkurrens och svårt att vinna lopp, men det är inte bara det som det här går ut på.
– Vi är i alla fall kvitt med alla sjukdomar och halsinfektioner som slog ut oss i somras. Det var bara att stänga ner stallet och låta allt dö ut. Nu ser det bra ut överlag, vi har många hästar under uppträning som inte ska starta just nu och som kommer ut framåt vårkanten.

”Call Me Keeper joggade – en sekund sparat”
Apropå framgångar i Frankrike så har Call Me Keeper tagit två imponerande segrar i Paris nyligen. I tisdags vann han på 1.13,4 över 2700 meter.
– Han har varit väldigt bra och senast joggade han 1.13,4 och det kändes som att det fanns en sekund sparat i mål. Det är otroligt bra med tanke på att de vinner Prix d’Amerique på en låg 1.12-tid.
– Jag förstod att hästen skulle passa bra i Frankrike och det var kul att han fungerade så bra. Nu står han på en buss på väg hem till Sverige och ska få ta igen sig lite först. Sedan får han börja starta igen när det blir varmt och fint ute och så siktar vi på Frankrike igen till hösten och vintern.
Hur är läget med fjolårets elitloppshästar Delicious U.S. och Shaq Is Back?
– De ser jättefina ut båda två och tränar på för fullt. Så det ser bra ut och om allt är som det ska blir det årsdebut i april. För Shaq Is Back kommer det nog att bli redan i mars.
Ett annat intressant nyförvärv är Hambletonian-tvåan Smilin Eli som stall Zet har köpt och som nu finns i stallet. Kommentar?
– Smilin Eli är en kalasfin häst men han hade mycket problem när han kom så det finns en del att göra på honom. Han är väldigt kapabel och en spännande häst men han kommer inte ut förrän i maj eller i juni. Elitloppet redan i år känns långsökt just nu, men man vet aldrig, säger Daniel Redén.

”Fast med krafter kvar senast – kan vinna nu”
På onsdag är det dubbeljackpot på V86 där en ensam vinnare kan ta hem 14 miljoner kronor enbart på åtta rätt. Daniel Redén har två hästar till start och båda kommer att bli hårt betrodda. Redén har intressant information att berätta, bland annat om en spännande balansändring.
– Rocket Zet (V86-2) satt fast med krafter kvar senast och kändes väldigt fin enligt Björn Goop. Näst senast var han duktig vid en lätt seger i V75 och det här är en kapabel häst som precis som Call Me Keeper kommer att passa bra i Frankrike framöver. Han ska starta i V75-finalen först och sedan kommer han nog att åka ner redan i sommar då han har lite passande lopp. Det är en stark och rejäl häst som gillar lång distans och allt talar för att han kommer att göra ett bra lopp. Jag måste tro att han är en av de som har chans att vinna. Barfotabalansen sparar vi till finalen så det blir skor runt om igen och jänkarvagn.

”Kraftigt på gång – kanonnöjd”
– Only In Its Class (V86-8)
har gjort två bra lopp efter lång vila och jag har varit kanonnöjd med honom. Det verkar som att han är på väg tillbaka igen även om han kanske inte har toppform ännu. Men han börjar närma sig den och man ska tänka på att hästen inför comebacken bara hade gått ett lopp på två år. Det känns i alla fall som att han är kraftigt på gång och han förlorade bara med en nos senast. Nu blir det barfota runt om och det känns lite spännande eftersom det var nästan två år sedan han gick så senast. Det blir även jänkarvagn den här gången och från ett fint läge måste han vara en av de som räknas med chans, säger Daniel Redén.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.