V75 med Veijo både Lördag och Söndag

28

v75 med Veijo

Veijo Heiskanen är med i hetluften både lördag och söndag. Med segervane Lover Face kan det bli segerdefilering på Solvalla.Foto av LARS JAKOBSSON

Dubbla V75-omgångar, jackpotmiljoner och högklassig sport.
Alla trav- och spelälskare kan se fram emot en riktig guldhelg.
Veijo Heiskanen tillhör huvudpersonerna båda dagarna, inte minst med hårdingen Lover Face.
– Han var grymt bra senast och bara han klarar starten tror jag på bra chans igen, säger Åbytränaren.

Det körs dubbla V75-omgångar i helgen. På lördag är Halmstad skådeplatsen och på söndag står huvudstadsbanan Solvalla värd för tävlingarna. Veijo Heiskanen kan komma att spela en avgörande roll båda dagarna. Bästa segerchansen på förhand har han med Lover Face (V75-5) på söndag. Hästen har visat en enorm kapacitet. Trots att han inte hade tävlat på 2,5 månader och haft dåliga träningsförhållanden mosade han senast topphästen Alkalizer Am och vann överlägset.
– Jag var väldigt nöjd med honom. Den insatsen var mer än godkänd, säger Veijo Heiskanen.
– Efter det har han tränat på som vanligt och allt känns normalt. Jag räknar med att han kommer att vara bra igen.

Starten enda orosmolnet
Det stora frågetecknet för Lover Face den här gången är att loppet startas med voltstart. Att han dessutom lottades till det snäva fjärdespåret gör frågetecknet än större.
– Starten är ett orosmoment. Han kan gå i passgång i volten och det är inte säkert att han hoppar i trav när vi vänder upp.
Sedan Lover Face kom till Veijo Heiskanen förra sommaren har han vunnit 8 av 13 starter. Två gånger har det varit voltstart och då har Lover Face travat iväg.
– Men de gångerna hade vi tillägg. Det är väldigt svårt att bedöma galopprisken nu men det klart att jag tror att han funkar. Jag visste ju att det var voltstart när jag anmälde.
Men vi kan förvänta oss att ni tappar från start även om han travar?
– Det tror jag inte. Han är snabb iväg och kommer nog att öppna bra bara han travar. Och är han sedan lika bra som senast ska han duga bra.

Innerspåret kan vara en fälla
Lover Face får sällskap till Stockholm av stallkamraten Callum (V75-6). Han drog spår ett bakom startbilen när spåren lottades. Men för hans del kan det i vanliga fall så fina utgångsläget vara en fälla.
– Man kan nästan säga att det är sämsta tänkbara spår för honom. Han är långsam från start och vi får koncentrera oss på att hitta ut. Men hästen har bra form. Han gick bra efter galopp senast och jag tror att han kommer att göra en jättebra insats bara han får chansen.

Två heta bud i jackpotjakten
När Veijo Heiskanen kommer till Solvalla på söndag kan han redan ha bidragit till miljonregn över V75-spelarna. På lördag är det V75-jackpot och en eventuell ensam vinnare med sju rätt kan bli 47 miljoner kronor rikare. I den första avdelningen sitter Heiskanen upp bakom egentränade Naglo’ del Nord. Hästen vann senast silverdivisionen i Kalmar via en bländande spurt.
– Han mår jättebra efter senaste loppet och jag räknar med att formen är lika bra nu. Men det är många jämna och bra hästar med i loppet och det får inte strula om vi ska vara med och slåss om segern. Om allt stämmer tror jag på chans, säger Veijo Heiskanen som även kan ta hem gulddivisionen (V75-3) med Catharina Denberger-tränade Riff Kronos.
– Han gick jättebra i årsdebuten senast men loppet blev galet kört för vår del. Johan Untersteiner gick på när vi skulle gå och eftersom jag inte ville gå så länge i tredjespår när hästen kom från vila satt jag kvar i kön.
Precis som senast startar Riff Kronos från bakspår men den här gången kan det bli ett offensivare upplägg.
– Jag vet inte hur han har tränat efter årsdebuten men om allt är bra med honom borde han vara ännu bättre med loppet i kroppen. Det skulle smaka mumma om de andra kör 1.10-1.11 första varvet men han tål att göra en del jobb själv. Om det behövs kommer jag att vara mer aktiv den här gången.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.