Dubbla elitloppsplatser till Redén

53

redén

Två hästar i Elitloppet, minst.
På måndagen tackade Daniel Redén ja med Propulsion och – lite mer oväntat – Call Me Keeper.
– Som jag ser det är det två riktiga jokrar. Det ska bli otroligt spännande att få starta dem i Elitloppet, säger tränaren som haft en berg-och-dal-bana inför årets stora travhändelse.

Den som gillar segermaskiner kan jubla efter måndagens två elitloppsbesked.
Daniel Redén tackar inte bara ja med sin färske Finlandia-Ajo-vinnare Propulsion utan gör detsamma med Call Me Keeper – hästen som krossat motståndet på Vincennes och är obesegrad 2016.
– När jag fick frågan om Call Me Keeper var det ingen tvekan. Jag hade hoppats på den här inbjudningen, hästen är otroligt på tårna just nu och behöver kuta av sig, säger Redén vars tidiga elitloppsfavorit Delicious U.S. fick tacka nej på grund av skada, men nu alltså ändå blir en av huvudfigurerna på Solvalla sista söndagen i maj.
– Ja, det är ingen dålig förstafemma vi har, skrockar en nöjd tränare vars USA-födde femåring Propulsion kommer från åtta raka segrar varav sex sedan flytten till Sverige. I sitt första möte med den nordiska eliten krossade han motståndet i Finlands största lopp Finlandia-Ajo.
– Det är en väldigt grön häst i de här sammanhangen så det har varit mycket att tänka på sedan vi kvalade in. Men hästen har känts riktigt, riktigt bra efter Finland. Hade han varit minsta sliten hade jag inte tackat ja. Även om jag vet att han kommer att vara ännu bättre nästa år så tror jag att han ska duga en bra bit redan nu, säger Redén.

”Vet inte hur bra han är”
Nästan lika ”grön” är Call Me Keeper som lämnade Sverige som silverdivisionshäst i vintras och nu återvänder med sex raka segrar på fransk mark.
– Hästen har utvecklats enormt där nere. Han var stor och grov i kroppen förut, nu har han vuxit i sig. Han fick en ligamentskada i framknät i fjol, sedan vi hittade felet och kunde behandla det har det pekat spikrakt uppåt.
Du sa för tre år sedan att han skulle bli din Prix d’Amerique-häst, nu blev det Elitloppet istället…
– Ja, det hade jag inte trott då, men som hästen känns för dagen var det självklart att tacka ja. Att han aldrig startat på sprinterdistans ser jag som ytterligare en krydda. Han joggade 1.10,6 över medeldistans på Vincennes för tre starter sedan. Jag vet inte hur bra han är och eller hur fort han kan springa på Solvalla. Ingen vet, det är häftigt.
Vem kommer att köra?
– Franck Nivard eftersom hästen fungerat så bra för honom i Frankrike. Annars hade det blivit Björn Goop.
När kommer han till Sverige?
– Vi ska skicka ner en transport så fort vi kan. Hästen går ett jobb till där nere, sedan tränar vi sista veckan hemma.
Hur mår Delicious och din andra skadade topphäst Daley Lovin?
– Delicious verkar på rätt väg, peppar, peppar. Det är en lång väg tillbaka, men hästen är väldigt glad. Det är en hård liten fröken så jag hoppas verkligen vi får se henne på banan igen.
– Daley Lovin ser fantastiskt bra ut. Vi befarade att han skadat ett gaffelband, men efter två dagar med antibiotika såg benet jättefint ut igen. Teorin från en veterinär är att han fått ett ormbett.
Så nu ska du bara kvala in Västerbo Highflyer i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet på lördag och få tre hästar i Elitloppet…?
– Ja, jag måste ju få en att köra själv också (skratt). Men helt seriöst så är han inte borta. Visst, det är otroligt bra motstånd, men hästen hade gått framåt enormt efter årsdebuten och som det känns efteråt har han gått framåt lika mycket till det här. Han kommer att göra ett väldigt bra lopp, det är jag säker på, säger Daniel Redén.

Klara för Elitloppet är även: Timoko (Frankrike), Your Highness (Sverige), Un Mec d´Heripre (Frankrike), Oasis Bi (Sverige), Resolve (USA), Voltigeur de Myrt (Frankrike),Nuncio (Sverige), B.B.S.Sugarlight (Norge) och On Track Piraten (Sverige).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.