Eftersnack V75 och Copenhagen Cup

63

image

Your Highness spurtade hem Copenhagen Cup i en fantastisk avslutning.
Nu väntar Elitloppet för stjärnstoet och tränaren Fabrice Souloy hymlar inte vad han tror om hennes chanser.
– Hon kan absolut vinna Elitloppet. Det här är ett av de bästa ston jag har tränat, sa Souloy på stallbacken efteråt.
– Hon har ett hjärta av guld och krigar alltid hela vägen till mållinjen, berömde Björn Goop.

Snacka om att Your Highness har gjort dundersuccé sedan hon flyttades till franske topptränaren Fabrice Souloy. På nio starter har det blivit åtta segrar och en tredjeplats i den nya regin. För två veckor sedan vann hon Olympiatravet och i ett kylslaget Köpenhamn kom en ny storloppsseger under söndagen. Your Highness spurtade hem Copenhagen Cup för Björn Goop efter en ruskigt vass avslutning. Från sitt dåliga läge med spår åtta bakom bilen hamnade hon en bit ner i kön, i fjärde par utvändigt. Samtidigt hade Spring Erom tidigt övertagit ledningen och fick på sin utsida El Mago Pellini. Spring Erom såg segerfarlig ut genom slutsvängen när Erik Adielsson packade ihop fältet. Samtidigt angrep Your Highness ute i vida spår och när hon fick full anfallsorder av Björn Goop gick det undan värre. Det sjuåriga kom flygandes ut ur sista kurvan men hade många längder fram till Spring Erom. Precis före mål hade hon krigat sig förbi till seger på tiden 1.11,5 över distansen 2000 meter med bilstart.
– Hon har ett hjärta av guld och hennes inställning till det här är fantastisk. Hon krigar alltid hela vägen till mållinjen och har alltid sin starkaste bit de sista hundra metrarna, sa Björn Goop.

Nära galopp på upploppet
– Tempot var ganska sakta på mellanvarvet men sedan gick det väldigt fort från sjuhundra och in i mål. Jag kände mig slagen på sista bortre långsidan och det gick inte att hänga på de andra. Det var en sådan extrem fart där. Men till slut så mattades krafterna för hästarna där framme samtidigt som hon gick hela vägen in i mål. När det var hundra meter kvar kände jag att hon hade lite bättre fart än Eriks häst, fortsatte Goop.
Det blev dock en del dramatik mitt på upploppet när Your Highness tog några felsteg.
– Hon höll på att galoppera så jag fick ta upp henne och börja om igen och köra. Så att hon hittade rytmen.

”Kan slå vem som helst”
Förstapriset var 466 800 kronor och Your Highness har nu sprungit in nästan tre miljoner kronor bara i år och hon är obesegrad i årets sex starter. Tränaren Fabrice Souloy har tränat många världsstjärnor och berättade för Kanal 75 på stallbacken efter loppet att Your Highness tillhör de bästa.
– Hon gjorde ett fantastiskt lopp. Jag kan inte säga att hon är det bästa sto jag har tränat men ett av de tre bästa är hon. Hästen är väldigt stark och har blivit snabb också, sa Fabrice Souloy.
Nu blir det Elitloppet för Your Highness som redan innan Copenhagen Cup var inbjuden och klar. Hon kommer där att köras av Franck Nivard eftersom Björn Goop är upptagen med Timoko.
– Hon kan absolut vinna Elitloppet. När hon får sitt lopp kan hon slå vem som helst, fortsatte Souloy.

”Man vill bara kräkas”
Tapper tvåa i Copenhagen Cup var elvaårige Spring Erom. Det såg länge ut att gå vägen för den Dan Widegren-tränade hästen som blev snöpligt avslagen den sista biten.
– Jag är stolt över vad han presterade. Han var i ett fantastiskt fint skick helt enkelt. Men uppriktigt sagt vill man bara kräkas. Det hade varit så roligt för ägarna och hästen som är elva år gammal att få vinna loppet. Det är tungt att förlora när man så gärna vill vinna, sa Erik Adielsson.
Trea i mål i Copenhagen Cup blev spanske Trebol.

Playing Tua imponerade igen
Det var ömsom regn ömsom sol denna eftermiddag på Charlottenlund och från övriga V75-lopp kan i korthet noteras följande.
Världsrekordhållarinnan Playing Tua fortsätter att imponera. Hon tog en ny snygg seger efter att ha öppnat snabbt till täten och inlett första femhundra metrarna på 1.08,8. Trots det gled hon bara undan i elegant stil över upploppet för sin tränare Thomas Uhrberg. Segertiden blev fina 1.12,2/2000a.
– Hon är i kanonslag och gick i mål med krafter kvar, sa Uhrberg.

Fortsatt succé för Buzz Mearas
Buzz Mearas fortsätter att göra succé efter försäljningen till Frankrike. Han tog sin andra raka seger i sin nya regi när han för Roberto Andreghetti spurtade ner sina konkurrenter i en vass avslutning efter att ha hittat loss i slutsvängen efter en invändig resa.
I försöket till Silverdivisionen så tog favoriten Takethem hand om ledningen och spårade sedan varje meter för sin tränare Steen Juul. Han fick bestämma tempot och gled enkelt undan i en snabb avslutning.
I stayerloppet imponerade Reijo Liljendahl-tränade Nakoda Goj när han vann för Björn Goop. Obesegrade Stan Libuda tog hand om ledningen och Goop forcerade fram Nakoda Goj utvändigt. Han pressade sedan hårt på ledaren och kopplade greppet på upploppet.
Två hästar som också stod för rejäla insatser från dödens var Ulf Stenströmer-tränade Donato E. som vann för Björn Goop, samt Joakim Lövgren-tränade Racing Mange.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.