Dunder inför juldagens V75-tävlingar

59

Dunder inför juldagens V75-tävlingar

Robert Dunder har siktet inställt på att vinna V75 på hemmaplan i Umeå under juldagen.
Han tycker själv att det är två bra chanser till julklappar.
– Our Soleado gjorde en grym prestation som trea i V75 senast. Pleasure For Cash är en riktig pålle med en grym fysik. Felfri får de andra vara väldigt bra för att slå honom, säger Dunder.

Umeå är traditionsenligt värd för juldagens V75-tävlingar och det är isbana som gäller med långa broddar i hästarnas skor. Detta är något som hemmatränaren Robert Dunders hästar är vana vid. Dunder gör sitt bästa år som tränare och stallets hästar har vunnit 30 lopp och sprungit in 2,1 miljoner kronor. Segerprocenten är strålande 25 procent och Robert hoppas kunna spä på de siffrorna ytterligare på tisdag.
– Jag är nöjd med året och har sett fram emot den här tävlingsdagen. Jag har försökt att matcha in hästarna rätt och tycker att två av mina ska ses med bra chans, säger Robert Dunder.

”Spurtade väldigt bra – var förbi precis efter mål”
Först ut är Our Soleado i den andra avdelningen i juldagens V75-tävlingar. Han har vunnit fem lopp på tio starter i år och senast var han riktigt bra i V75 på Bergsåker. Hästen hamnade illa till i början och fick backas sist men spurten var formidabel och han var inte långt ifrån att hinna fram till seger, trots positionsstrulet.
– Our Soleado (V75-2) gjorde en grym prestation senast och det är det bästa lopp som hästen har gjort. Vi hade sjundespår bakom bilen och jag provade framåt men då såg det ut som att Tomas Pettersson i spets skulle svara. Då blev vi hängande och fick backas sist. Jag trodde att det skulle ta för lång tid att komma fram till dödens annars, menar Dunder.
– Han spurtade väldigt bra och vi var förbi precis efter mål. Hästen känns fin efteråt och har tidigare vunnit på isbana när han inledde sin karriär och tränar på is så det är han van vid. Spåret är lite långt ut den här gången också, även om det är lite bättre än senast.
– Jag har inte lagt upp någon taktik ännu men det är en bra häst som det finns mycket utveckling i. Han har haft sitt bästa år i år efter han blev knäopererad och vi har fått bättre tryck i honom. Han har bra löphuvud och jag tror på bra chans.

”De andra får vara väldigt bra för att slå honom”
I den tredje V75-avdelningen selar Robert Dunder ut två hästar. Det är Hamilkar Boko, som körs av Ulf Ohlsson, samt Pleasure For Cash som Robert själv sitter upp bakom. Det råder ingen tvekan om vem som Dunder tycker är bäst.
– Pleasure For Cash (V75-2) är en riktig pålle. Han har fruktansvärd fysik och är obesegrad felfri. Han har vunnit med krafter kvar men han har också varit osäker och galopperat en del. Om hästen bara blir lite säkrare ska han kunna utvecklas och gå ganska fort upp i klasserna.
– Han trampade sig efter senaste starten och vi fick faktiskt sy honom. Men han har tränat på efter det och jag körde ett banjobb i måndags med honom och då var han riktigt fin. Om han sköter sig och går felfritt har han bra chans att vinna. Då får de andra vara väldigt bra om de ska slå honom, säger Robert Dunder.
Vad säger du om stallkamraten Hamilkar Boko då?
– Det är en häst som har vunnit fem lopp på 14 starter i år så han behöver absolut inte skämmas. Men han imponerar aldrig utan vinner loppen med knapp marginal. Det är en riktig löphäst som tävlar häst mot häst. Han gör det bra men slår inte Pleasure For Cash om den går felfritt. Men jag hoppas att han kan vara tvåa bakom den och om Pleasure For Cash gör bort sig så har han även chans att vinna.

Föregående artikelSteen Juul inför V75 Söndag
Nästa artikelAdmir Zukanovic tror på sin Stepping Spaceboy

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.