Steen Juul inför V75 Söndag

83

Steen Juul inför V75 Söndag

Da’n före doppareda’n och traditionsenlig uppesittarkväll med V75.
Det kan mycket väl bli Steen Juul som gör skäl för sitt smeknamn ”Julemanden”.
Han kommer till Halmstad med två vinnarhästar som båda jagar sin femte raka seger.
– Jag är supernöjd och tror mycket på dem, säger Juul.

Det är V75 på söndagskvällen i Halmstad och sista chansen till julpengar. Inte omöjligt att det är Steen Juul som i sin rödgröna dress kommer att agera jultomte på travbanan. Han kan mycket väl ha ett par julklappar med sig i transporten då han kommer med två hästar som bara vinner och vinner.
Först ut är Carna Sensei i den sjätte avdelningen. Det fyraåriga stoet ståtar med fyra raka segrar och har ett perfekt läge med spår tre bakom startbilen.
– Carna Sensei (V75-6) vann stoavdelningen i Axel Jensens Minneslöpning senast och gick på från fjärde par utvändigt i spåren sista åttahundra metrarna. Hästen har även vunnit från ledningen och går både i spets och bakifrån. Hon är allround och har gått fantastiskt bra i starterna för mig. Jag fick henne i augusti och är supernöjd med henne. Det är en riktig vinnarhäst, säger Steen Juul.
– Det man ska tänka på är att hon har gått mot fyraåringarna och nu möter hon äldre hästar. Men jag inbillar mig att hon är bra nog att matcha dem. Hon är hygglig från start och är lugn och reglerbar i loppen. Jag har kört barfota med henne men nu blir det ju skor och det tror jag att hon klarar bra. Annars hade jag inte anmält henne. Det var egentligen meningen att hästen skulle ha gått till vintervila men jag tyckte att det här loppet passade bra propositionsmässigt. Vi har heller inte så långt att resa. Det är en bra häst och jag har full tro på henne.

”Har gjort väldigt bra lopp – vunnit lätt”
I V75-avslutningen selar Steen Juul ut Victory Island, som även han ståtar med fyra raka segrar. Hästen kommer från Italien och har gjort två starter i Juuls regi och vunnit båda. Han tror mycket på den fyraårige valacken.
– Victory Island (V75-7) blev köpt till vårt stall och han har också gått väldigt bra i två lopp för mig. Första gången hade han bakspår och gick barfota runt om då och vann lätt. Senast testade vi med skor för jag hade den här starten i åtanke. Det var inga problem och hann vann lätt även där. Nu är det V75 i Sverige och där är det alltid bra hästar med och motståndet är nog hårdare än han är van vid. Men han har gjort det så pass bra att jag måste tro på honom igen. Tyvärr är det inget önskeläge med spår sju och det är bara att hoppas att vi kommer ner någonstans, säger Steen Juul.
Du har även Tunder Peak till start i V75-1. Chanserna där?
– Thunder Peak (V75-1)
gör alltid okej lopp men i senaste starten var han kanske inte som bäst. Han fick gå i andraspår och fram utvändigt om ledaren och blev lite trött sista hundra metrarna. Annars brukar hästen göra jämna och fina prestationer. Nu står han med dubbla tillägg i stayerloppet och distansen är ett plus men det blir nog svårt att vinna.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelCriterium Continental och Prix Tenor de Baune
Nästa artikelDunder inför juldagens V75-tävlingar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.