Earl Simon mot Elitloppet efter toppinsats

83

Earl Simon mot Elitloppet efter toppinsats

En strålande comeback och raka vägen till Elitloppet?
Earl Simon sprintade ifrån konkurrenterna i Prix des Ducs de Normandie på topptid.
En prestation som torde garantera en inbjudan från Solvalla.
Frågan är om resan är genomförbar.

Givetvis ekade det tomt på läktarna, ändå har det sällan funnits så mycket ovisshet och spänning i luften som inför onsdagens storlopp i Caen.
Det två månader långa tävlingsstoppet i Frankrike innebar att samtliga deltagare kom med svårbedömd dagsform till det första storloppet efter nystarten.
De franska favoritspelarna var uppenbarligen de som saknat totospelet mest då man tryckte ner segermaskinen Cleangame till 12 för 10, trots att loppet vimlade av topphästar.
Det blev dyrt då storfavoriten högg i galopp 800 meter från mål och förstörde sina chanser.
Istället körde Franck Ouvrie ett perfekt lopp bakom Earl Simon som forcerades till tät och sedan släppte till hårddragande Bugsy Malone.
När luckan kom i början av det evighetslånga upploppet stod det genast klart vad som skulle hända och Earl Simon närmast sprintade hem på lysande 1.11,0/2 450 meter voltstart.

Intresserade av att komma
Många är de vinnare av Prix des Ducs de Normandie som vandrat vidare till Elitloppet och svenskägde Earl Simon var på tal för en inbjudan redan innan den imponerande uppvisningen.
Det som återstår att se är hur Jarmo Niskanen – tidigare verksam i Sverige, som bara gjort en start i sitt forna hemland det senaste decenniet – ställer sig till att återvända med sin nya stjärna.
Att Earl Simon vore en härlig fransk krydda till Elitloppet kan ingen tvivla på efter onsdagens uppvisning och enligt sulkysport.se visade Niskanen efter loppet intresse av att komma till Solvalla:
– Vi är intresserade av att åka med Earl Simon till Elitloppet, om vi blir inbjudna. Det är alla restriktioner runt coronapandemin som kan vara största problemet. säger Jarmo Niskanen till Sulkysport.
Earl Simon belönades med motsvarande en halv miljon kronor för segern.
Tvåa slutade Enino du Pommereaux och trea Bold Eagle.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.