Easy Tiger Pellini är en riktig kämpe

73

easy tiger pellini

På söndagen tog hästen en ny överlägsen seger hemma i Boden och sprang på upploppet förbi platsen där hästen skadades allvarligt och blev liggande efter en olycka i juni i fjol.

Karriären höll på att bli kort för lovande Easy Tiger Pellini.
Hästen Bodentränarna Petter Lundberg och Sandra Eriksson hoppades skulle bli deras nya reklampelare var snuddande nära slutet i mitten av juni i fjol.
I karriärens blott fjärde start blev Easy Tiger Pellini påkörd i startmomentet i ett lopp på hemmabanan Bodentravet.
Smällen såg riktigt otäck ut. Kalabalik och hästar liggande på banan.
Veterinären spände upp skynket som brukligt för att förhindra insyn vid svårare olyckor. Easy Tiger Pellini hade dock bara trasslat in sig i utrustningen och kom på benen efter en stund.
– Just då tänkte jag att man bara ville att han skulle få leva, för jag trodde att han var död när jag såg honom på banan, sa Sandra Eriksson som körde femåringen till en överlägsen seger i ett lunchlopp hemma i Boden på söndagen.

Djupa sår
Den nu femårige hingsten fick djupa köttsår och man tvivlade på om tävlingskarriären kunde fortsätta.
Men efter lång rehabilitering stod Easy Tiger Pellini återigen som en vinnare på söndagen. Körande Sandra Eriksson tvingades till avancemang 900 meter från mål från tredjeparet utvändigt och gled till täten i den sista kurvan. Där drog Easy Tiger Pellini självmant upp farten och försvann till seger med fem längder.
Hästens andra i den fjärde starten. Äger gör Stall Reconnected HB i Luleå.

”Hade det lite på känn”
Sandra Eriksson efter loppet:
– Det är så lätt att säga men den här är faktiskt något alldeles extra i psyket. Var det någon som skulle kunna komma tillbaka och greja det efter alla blessyrer så var det faktiskt den här.
Sambon och kollegan Petter Lundberg körde hästen i olycksloppet i somras. Olyckan till trots utsåg stallet redan tidigt i vintras Easy Tiger Pellini till hästen man hoppades mest av 2017.
– Hästar efter Ready Cash brukar vara lite heta men den här är snarare tvärt om, mycket behaglig. Han är så trevlig att jobba med. Samtidigt som han ha en väldigt hög kapacitet också. Jag hade det väl lite på känn att han skulle kunna vara så här bra direkt, men det känns ändå alltid bäst att smyga lite. Jag tror att vi kommer att få jättekul med honom i år, sa Sandra Eriksson efter segerloppet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.