Satte alla rätt – på tre kuponger

34

Bröderna Anders och Lars Hansson satte alla rätt – på tre V75-kuponger.

Då avbröt Lars sin sons 30-årsfest – för att följa dramatiken.

– Jag var tvungen att ta upp telefonen, säger han efter att ha spelat in en halv miljon kronor till 250 andelsspelare.

I snart 40 år bröderna Hansson, Anders, 62, och Lars, 60, drivit spelbutiken Hanssons Tobak. I september 2015 lyckades de sätta sju rätt på V75, vilket gav 2,6 miljoner kronor till de kunder som valt att vara med på en varsin andel.

I lördags lyckades de med någonting som de aldrig gjort förut.

De satte alla sju rätt – på tre V75-system, ett för 100 kronor, ett för 200 och ett för 500 kronor. Totalt spelade bröderna in en halv miljon kronor till 250 andelssköpare, drygt 2 000 kronor per vinnare. Det gjorde dem till bäst i landet.

Fick en tårta

– Vi är väldigt nöjda. Vi har stått och betalat ut vinster hela dagen i går (söndag) och i dag. Vi fick en tårta av en vinnande dam som var väldigt nöjd. Det är roligt, det är ju vinsterna man jobbar för. Vi har aldrig fått alla rätt på tre olika V75-system samma dag förut, säger Lars Hansson till Trav365.

Idén per kupong var att bara ha en enda spik. På systemet för 100 kronor var det Lars som var hjärnan bakom verket. Han valde att spika 5 Master Crow i den sista V75-avdelningen. På det större systemet för 200 kronor var det brorsan, Anders, som valde ut hästarna och spikade M.T.King of Cash i V75-2.

– Det stora systemet gjorde jag men byggde det på brorsans system med att enbart spika M.T.King of Cash, säger Lars.

”Tävlar jämt”

Taktiken gick hem, men för Lars blev det firande i dubbel bemärkelse. Han var på sin sons 30-årsfest och hade inte någon möjlighet att följa loppen. När han fick nys om läget inför den sista V75-avdelningen var han tvungen att avbryta festen, ta fram telefonen, och kika på loppet.

– Jag var tvungen att ta fram telefonen. De på 30-årsfesten tyckte bara det var kul. Men min spik, Master Crowe, dissades ju av de så kallade experterna, att den skulle satsas mot V75-finalerna (nu på lördag). Så jag trodde att jag valt fel spik under veckan. Men det blev rätt, säger Lars.

Nu satte både du och din bror systemen, är det någon prestige mellan er i tippandet?

– Ha ha, ja, vi tävlar jämt. När vi vann 2,6 miljoner fick jag in på det stora systemet och Anders på det lilla, så vi börjar bli rätt jämna nu, ha ha. Men det är kul, nu har vi haft lite flyt.

Till sist, hur firar ni det här?

– Det blir nog en tårtbit under dagen.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Satte alla rätt – på tre kuponger

Föregående artikel”Jag trodde att han var död…”
Nästa artikelEasy Tiger Pellini är en riktig kämpe

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.