Efter ändringarna – gör jättesuccé

27

Bollnäsamatören Magnus Träff är travtränaren som hittills under 2017 vinner vartannat lopp.

På onsdag startar han tre hästar inom V86-spelet.

– Jag tycker att Survival Kit är den med bäst segerchans på förhand, säger han till Trav365.

12 starter, sex segrar, en andraplats– och en tredjeplats. Det är facit för travtränaren Magnus Träff hittills under 2017.

Bollnäsamatören med sex hästar på träningslistan har milt sagt börjat det nya året på ett strålande sätt – och segerprocenten ligger på oerhört vassa 50 procent.

På onsdag är det V86-tävlingar från Solvalla och Åby, en omgång som kryddas med jackpott och 12 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Magnus Träff selar ut halva stallet under V86-omgången – och blir lite av en nyckeltränare.

”Skruva åt ytterligare”

I sin trio 10 Survival Kit (V86-2), 4 Queer Fish (V86-6) och 5 Sugar Daddy (V86-8) kommer både Survival Kit och Sugar Daddy till start med två raka segrar.

– Det är rätt hyggligt va, skrattar Magnus Träff om sina siffror hittills under 2017 och fortsätter:

– De har gått fruktansvärt bra hästarna, jag har kunnat träna på med de hela vintern och jag har också gjort lite ändringar som verkar slagit väldigt väl ut.

Vad är det för ändringar du har gjort?

– Inga stora egentligen, men jag har låtit hästarna få gå lite mer. Vi tycker själva att vi kört de mycket som det har varit, men vi valde att skruva åt ytterligare lite grann och det har verkligen burit frukt.

Magnus Träff fortsätter berätta att hästarna tagit åt sig av träningen, och att de flesta tagit kliv i sin utveckling sedan han tuffade till träningen.

”Har utvecklats”

Sexårige Survival Kit har efter sin vinterträning tagit två raka segrar, och jagar på onsdag tredje raka fullträffen.

– Han är den som jag på förhand tror på bäst segerchans med, han har tagit bägge vinsterna i år med gott om krafter kvar och han har sett väldigt fin ut. Jag tycker framför allt att han har mognat, säger Magnus Träff och fortsätter:

– I fjol var han tvåa-trea på rikstoton utan att vi tyckte att han tog ut sig riktigt, men det känns som att han tagit ett rejält kliv framåt i år.

Queer Fish är den enda i Träffs trio på onsdag som inte kommer från seger.

– Han har gått jämnt och bra en längre tid, han började ju starta redan i november och har varit ute i hårda sällskap. Kanske att jag tyckte att han bara var sådär senast som tvåa, men Kaj Widell sa efter loppet att han fick dåligt fäste i banan och med tanke på det gick han ändå godkänt. Han känns efter det loppet bättre hemma i träningen och jag hoppas på stenhårt tempo i det här loppet, vilket det faktiskt ser ut att kunna bli, och då vill jag inte räkna bort honom.

Sedan har du även Sugar Daddy, som bara blåste runt dom på V86 senast?

– Ja, han var ruggig senast på Bergsåker och har börjat på ett strålande sätt efter sin vinterträning. Allting är bara positivt med honom och även han tycker jag har höjt sig en nivå. Han är naturligt startsnabb hästen, han går å andra sidan från alla positioner så Kaj sköter taktiken som han vill och jag tycker han ska räknas.

Gör du några ändringar?

– Queer Fish kommer vi prova jänkarvagn på i värmningen, han har gått med det tidigare men det var ett tag sedan senast, han kommer också tävla barfota fram nu vilket även Survival Kit kommer göra, säger Magnus Träff.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet