Här får Nuncio träffa…Nuncio

25

Thomas och Emelie Hultin döpte sin son efter favorithästen Nuncio.

Nu har lillkillen träffat sin namne på stjärnhästens gård i Enköping.

– När han fick sitta på Nuncios rygg så smackade han med munnen, det är helt sinnessjukt, säger Thomas Hultin till Trav365.

Det var planerat att han skulle komma på dagen då Elitloppet, som Nuncio vann, avgjordes i fjol.

Men Carl Nuncio Hultin föddes några dagar för tidigt med kejsarsnitt, den 20 maj 2016.

I höstas besökte familjen, som bor i Sundsvallstrakten, Bergsåkers travbana när superhästen vann Sundsvall Open Trot.

”Bisarr kärlek”

Nu har de varit på tränaren Stefan ”Tarzan” Melanders gård för träffa sin sons namne.

– Vi har väntat till pojken är någorlunda stor, så han är lite mer medveten. Han är drygt tio månader gammal nu. Jag har följt hästen Nuncio sen Stefan köpte honom. Jag vet inte varför det blev så här, det har spårat ur, det är någon bisarr kärlek jag känner till hästen, säger pappa Thomas Hultin till Trav365.

– Jag ser ingen skillnad på att gilla en häst eller ett hockeylag, det spelar ingen roll – det är sport! Det är något speciellt med den här hästen och nu har jag och pojken fått träffa honom. Pojken skötte sig briljant. När vi var ute så fick han sitta på hästryggen, då smackade han med munnen, tio månader gammal, det är helt sinnessjukt.

”Stefan var fantastiskt ödmjuk”

Tjejen som rider på Nuncio till vardags, Anne Braathen, hade fixat så träffen kunde äga rum på gården i Enköping.

– Hon tjatade på oss och till slut åkte vi ner. Hon fixade det. Stefan tog emot oss, jag är full av beundran över det, jag hade inte begärt det, jag ville bara andas samma luft som Nuncio, ha ha.

– Stefan var fantastiskt ödmjuk, det är svårt att förklara, jag hade aldrig träffat honom förut. Jag har träffat Åke Svanstedt och Robert Bergh, men aldrig mött någon som Stefan. Det är en väldigt speciell, men vänlig själ. Han var enormt trevlig och man märker att han har en god djursjäl, han är mycket bra med djur.

Melanders kommentar om besöket:

–Han var förjävla säker killen. Det var jättekul!

”Sitter och applåderar”

Trots att sonen inte hunnit fylla ett år så har han lärt sig gilla trav i allmänhet och Nuncio i synnerhet via pappas enorma entusiasm.

– Han blir präglad. Jag får alltid tårar i ögonen när jag ser Nuncio vinna Elitloppet. Då sitter grabben i mitt knä och applåderar.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet