Efterlängtad comeback inför V86 på onsdag

190

v86 comeback

I senaste starten var hon trea i Elitloppet.
Efter ett halvår är sprintdrottningen Delicious U.S. redo för comeback.
– Det är visserligen några fina ston med i detta lopp, men ingen annan som jag tror skulle kunna komma trea i Elitloppet, säger tränaren Daniel Redén.

Daniel Redén sitter i bilen och är på väg till Färjestad för måndagens travtävlingar när vi når honom på mobilen. Till onsdagens dubbeljackpot på V86, där en ensam vinnare kan kamma hem 16 miljoner kronor, har Stall Zet två hästar till start.
I V86-2 gör årets elitloppstrea Delicious U.S. en högintressant comeback. Den femåriga märren har på grund av de sjukdomar som cirkulerat i stallet inte startat sedan det meritfyllda loppet sista söndagen i maj.
– Vi har faktiskt inte haft så många hästar till start den senaste tiden. Det har tagit lite tid, men nu verkar vi vara på banan igen, säger Daniel Redén, som ser fram emot tävlingarna på Solvalla.
– Delicious har dessutom bara gjort tre starter i år och det skulle kännas löjligt att gå i vintervila med henne redan nu när hon gått så få lopp.

”Som en ny årsdebut”
– Jag har inte satt mig in i loppet särskilt mycket ännu, men hon går alltid bra och sviker sällan. Nu möter hon dessutom bara femåriga ston över sin favoritdistans.
En något diffus form oroar inte Daniel Redén som tror på toppchans direkt.
– Hon gick ett 1.12-jobb inne på Solvalla för tre veckor sedan och hon har varit pigg och glad efteråt. Hon har en härlig teknik som räcker långt och hon älskar verkligen att träna.
Utrustningsmässigt kommer hästen gå ”som vanligt”. Det innebär järnskor och helstängt huvudlag.
– Precis som hon gjorde i årsdebuten. Det blir lite som en ny årsdebut för henne denna gång när hon varit borta ett tag. I Elitloppet gick hon med aluminiumskor men nu blir det alltså järn.

Svårbedömd form på lillebror
Förutom att Delicious U.S. gör comeback så startar även hennes lillebror Pazzo Lindy i V86-4. Valacken är importerad från USA och har bara gjort en start hos Daniel Redén. Det var också i maj så även här är formen svårbedömd.
– Det finns absolut lite spring i honom. Han kutade en 1.12-tid senast och man måste komma ihåg att han bara är fyra år.
– Men det är ändå ingen häst för spelarna att tänka på i första hand. Jag försöker smyga med och kniper vi sista pengen är jag absolut nöjd.
Noterbart är att Pazzo Lindy senast gick med skor. Denna gång blir det barfota runt om för första gången i Daniel Redéns regi.

Victor Sundqvist, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Jägersro 25 oktober 2014
Nästa artikelDubbel Jägersro

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.