Eftersnack Derbyt och DD Mantorp 8/9-2014

222

DDBLOGGEN

 

2014 års derbyhelg är till ända och visst blev Svenskt Travderby så bra som vi hoppats på. Vi kan väl börja med derbystoet som vanns av Neona Princess som lyckades hålla upp innerspåret med minsta marginal och sedan fick Peter Untersteiner styra loppet och kunde hålla undan relativt enkelt. Ett härligt sto som nu tjänat drygt 3,3 miljoner. Spännande att se hur hon kommer kunna axla de slantarna.
Poochai fick en bra resa i Derbyt med stort D och mästerliga Örjan Kihlström kunde ratta in honom till seger med en nos även om Ivar Sånna gjorde ett makalöst lopp i dödens och sånär som höll på att stå för en än mer fantastisk insats än han gjorde. Såklart surt just nu för tränare Hellstedt och kretsen kring hästen men med lite distans så tror jag de kommer vara väldigt nöjda ändå och han har mycket deg kvar att tjäna. Men vinnaren Poochai är en fantastisk häst som verkar ha många styrkor och vad kul för Svante Båth att få vinna Derbyt.
Avslutade V75 gjorde underbara stoet Eketorpets Tess som har gått helt fantastiskt sedan hon kom till Peter Untersteiner.

Lite trav från vårt grannland i väst ska vi också beröra. Jag har en favorithäst i den norska stjärnan Support Justice som idag pulveriserade motståndet på Bjerke och vinner åkandes på 11,6 över full väg. Han ska starta på Vincennes den 28 September i Europeiskt Femåringschampionat och jag håller tummarna stenhårt för att han kommer trivas på kolstybben och i uppförsbacken men ända sedan jag såg honom för första gången så har jag känt att det där är en häst som kommer passa på Vincennes. Får han vara frisk och hel så har han definitivt kapacitet för att vara med i PdA. Om det blir redan 2015 eller 2016 låter jag vara osagt men det får tiden utvisa. Jag tycker han fortsätter utvecklas också och vi har inte sett botten i pansarvagnen Support Justice.
Björn Goop är på plats på Bjerke och samtidigt som jag skriver detta så lotsar han in Claudia B.R till seger i det norska stoderbyt och jag tror inte det är någon som är speciellt konfunderad över varför han valde den norska derbysöndagen istället för den svenska.
Det norska Derbyt vanns av Viking Va Bene som tränas av Sigbjörn Kolnes. I sulkyn satt Geir Vegard Gundersen som även vann 2013. Då bakom den egentränade Support Justice.

Innan vi tar DD-tipsen till Mantorp så vill jag skriva om något som händer väldigt ofta inom travets värld och det är mestadels utanför banorna. Det gnälls väldigt mycket på olika saker kring travet och visst ska man visa sitt missnöje men är det inte lite väl mycket gnäll kring allt från spelformer till information kring utrustning. Vi är inne i en föränderlig tid inom travet och det är mycket som händer och framtiden kanske känns lite oviss och naturligtvis skapar det en del gnäll men det blir väl inte bättre av att man håller på och klagar hela tiden. Man förändrar inte ett så stort maskineri som travsporten över en natt.

I DD-1 på Mantorp tror jag 5 Emil Tuffing spårar runt om. Gjorde ett bra lopp i kvalet till derbyt och detta motståndet är mer beskedligt.
DD-2 tror jag blir ett ganska rivigt lopp. För att få lite roligt odds så testar jag att låsa loppet med 9 Unique Gowan och 10 Fruitcake. Dessa hoppas jag blir aningen bortglömda och jag blir inte alls förvånad om de är etta och tvåa i mål.

DD-1: 5 Emil Tuffing
DD-2: 9,10
Min raka DD: 5-9
Min roliga DD: 5-10

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.