Eftersnack från Skrubbs v86 och Gotlandslöpningen

32
eftersnack från skrubbs v86 och gotlandslöpningen
När André Eklundh styrde in en smygkörd Västerboonthenews som vinnare i Gotlandslöpningen, V86-8, stod det klart att ingen lyckats pricka vare sig åtta eller sju rätt på onsdagens V86:a. Foto av Lasse Oloffson/Bellux

Ingen med åtta rätt och ingen med sju. Skrällarna avlöste varandra på Visbytravet varpå utdelningen för sex rätt blev hela 29 274 kronor.
En smygkörd Västerboonthenews vann Gotlandslöpningen och som ett resultat av onsdagens svåra omgång väntar dubbeljackpot nästa vecka.

Både åtta- och sjurättspotten frös inne under onsdagens V86-omgång från Gotland. Den ena skrällen avlöste den andra och när Patrik Södervall-tränade Västerboonthenews vann Gotlandslöpningen, V86-8 stod det klart att ingen hade lyckats pricka vare sig åtta eller sju rätt.
André Eklundh körde Västerboonthenews på chans och var egentligen aldrig med i loppet förrän sista biten. In på upploppet sicksackade man sig fram utvändigt ledaren Quid Pro Quo och vann slutligen säkert.
– Västerboonthenews är så här bra faktiskt men har inte fått till det riktigt på senaste. Skönt att vi får vinna i år då vi var med i samma lopp i fjol utan att nå framgång då, sa tränaren efter loppet.
Kusken André Eklundh tävlade för första gången på Gotland men lovade att återvända.
– Den här segern betyder jättemycket för mig och penningmässigt är det en av mina större segrar i karriären, sa han och fortsatte:
– Hela arrangemanget har för övrigt varit riktigt bra. Det är en mysig bana med härlig publik och dessutom hade vi vädret med oss. Jag kommer definitivt tillbaka.
Förstapriset i Gotlandslöpningen var 125 000 kronor. Tvåa i mål kom Quid Pro Quo och trea slutade Windy Ways.

Skrällarnas kväll
Tidigt in i V86-2 förstod man att det skulle skrälla. De tre mest spelade hästarna – Noomi Skift, Diable d’Inverne och Ramboldo Jet – galopperade alla från start och i stället var det Torbjörn Jansson och 35-oddsaren Digger Smasher som hittade till ledningen efter ett 500 meter.
In på upploppet stegade hemmahästen ifrån övriga konkurrenter och vann slutligen i överlägsen stil.
Hästen tränas av amatören Ann-Britt Hansson.
Ytterligare en 35-oddsare från Gotland skulle få uppsöka vinnarcirkeln. Det i V86-4 där Sandra Stuxberg-tränade Sundbobambu och kusken Claes Sjöström var först över mållinjen. Ekipaget spetsade från bricka åtta bakom bilen, släppte ledningen och hittade sedan luckan i sista sväng.
Och i V86-6 kom 22-oddsaren Only Eyes Broline längst ut och från ingenstans. Efter en resa som sista häst invändigt var det nog få som ens hade noterat ekipaget innan upploppet.
– Hästen kändes så jäkla fin så jag valde att backa ut och köra järnet till slut. Jag hoppades på att kanske ta en liten peng men han fullkomligen flög ju sista biten, sa kusken Ulf Eriksson.

Persson fortsätter vinna
Halmstadtränaren Håkan K Persson vinner alltid när han besöker Gotland. Under onsdagen kom han till start med en häst, Gunell Palema, och visst blev det en ny triumf då ekipaget segrade i V86-1.
– Jag har varit på Gotland fem gånger och vunnit lopp alla de fem gångerna. Det blev rafflande till slut men vi vann och nu kan jag njuta resten av kvällen, sa en nöjd Håkan K Persson efteråt.
Noterbart är att Gunell Palemas tid, 1.13,8 över 2 140 meter bilstart, är nytt banrekord för femåriga ston. Tidigare var det Seattle Zet som hade rekordet på 1.14,4.
V86-3 vann Stig H Johansson-tränade Violet Hill och Erik Adielsson, i V86-5 rundade Per Linderoth och Daniel Redén-adepten Don’t Mind Me samtliga trots 40 meters tillägg och i V86-7 var Susanne Gustafssons Dooleys och kusken Kaj Widell bara bäst.
I och med den svåra raden blev utdelningen på sex rätt rekordhöga 29 274 kronor. Både åtta- och sjurättspotten flyttas nu över till nästa veckas V86-omgång, som är i Eskilstuna, vilket innebär att dubbeljackpot är att vänta.

Föregående artikelDrömspår för Piraten på Lördag
Nästa artikelAdrian Kolgjini kör Mosaique Face i Hugo Åbergs

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.