Eftersnack och Resultat V75 Kalmar 21 juni

122

eftersnack v75 kalmar midsommar

32-oddsaren Funny Tornado fixade miljonregn på V75.
Amatörtränaren Birgitta Nylander, 52, var lyckligast på Kalmartravet.
– Det är mycket troligt. Det här är så stort att det är svårt att förstå. Vilken semester!

FULLSTÄNDIGA V75-RESULTAT FÅR DU HÄR

V75-omgångens största skräll kom i V75-2 där 32-oddsaren Funny Tornado spurtade strålande över upploppet tillsammans med kusken Elin Gustavsson.
På stallbacken grät tränaren Birgitta Nylander glädjetårar.
– Så roligt…vilken pålle. Fruktansvärt roligt… Och så vinner han, det är sjukt…, fick Bergsåkeramatören fram med sprucken röst.
Av 6 742 personer på Kalmartravet var troligen Birgitta Nylander den lyckligaste. Travamatören hade gjort resan från Medelpad till Småland med sin ögonsten Funny Tornado – en resa som gick via Gotland.
Elin Gustavsson och Birgitta Nylander är stallgrannar hemma i Njurunda utanför Sundsvall och det var Elin som tyckte Birgitta kunde ta med sin häst och åka på semester på Gotland. Birgitta hade nämligen svårt att hitta något lämpligt lopp i Norrland och på Gotland hade Elin hittat en passande uppgift.
Utflykten till Gotland slutade i succé. Segern förra veckan innebar förutom 50 000 kronor även sköna startpoäng och idén att fortsätta semestern med V75 på Kalmartravet tog fart. Det blev färja till Oskarshamn och på söndagen V75-succé för Bergsåkersekipaget.
Och det var ingen turseger. Från kön följde Funny Tornado med i rygg i tredjespår på sista bortre långsidan, men hamnade i trött rygg och fick även ut i fjärdespår en bit. Avslutningen var sylvass.
– Han var otroligt fin när han vann på Gotland sist och han avslutade riktigt bra i dag också, sa Elin Gustavsson, med rötterna i Tingsryd i Småland.
I loppet före hade Elin sett sin sambo Ulf Ohlsson vinna V75-1.
– Jag kör inte lika mycket som han, men jag får inte vara sämre jag. Vi ska till min släkt i Växjö efter det här. Vi får väl åka dit och fira lite, sa Elin Gustavsson.
Ulf Ohlssons vinnare var Ready For More som från ett uselt utgångsläge hamnade sist i V75-1 från början. Trots att favoriten sedan tvingades gå långt ut i spåren rundade han fältet sista 700 metrarna och imponerade enormt när han plockade ner ledaren Let’s Dance D.E. över upploppet i bronsdivisionen.
– Det är en fantastiskt fin häst. Han kändes jättestark genom sista kurvan och jag hade en positiv känsla. Det blir en guldhäst givetvis, sen får vi se hur långt han räcker där, sa kusken Ulf Ohlsson.
Ready For More tränas av Solvallas Reijo Liljendahl som kort konstaterade:
– Det var en mycket bra prestation. Det här är en bra häst.

FULLSTÄNDIGA V75-RESULTAT FÅR DU HÄR

Bara Moni Maker bättre
I stoeliten (V75-3) bjöd Maven på en uppvisning när hon pulveriserade konkurrenterna. Johnny Takter forcerade den amerikanska racern till ledningen dryga 1 300 meter från mål och sedan handlade det bara om en häst på banan.
– Det här är det bästa stoet jag kört efter Moni Maker. Det var kul att köra henne, i dag var hon i samma författning som när hon är som bäst. Det här var en genomkörare och nästa start blir förmodligen i Finland, sa Johnny Takter
Lillebror Jimmy Takter, med bas i New Jersey, tränar stoet som med 100 000 kronor nu tjänat 14,9 miljoner kronor i karriären.
I V75-4 såg det länge ut som att favoriten Part Nan Angelen skulle vinna, men när Robert Bergh satt och vaktade så att Jägermeister Akema inte fick luckan från rygg ledaren så löste det sig istället för skrällen Legend Brodde. 12-oddsaren avslutade sylvasst och snuvade favoriten kort före mål.
Ulf Stenströmer tränar vinnaren som kördes av Carl Johan Jepson.
Kalmarsundsstayern (V75-5) över tre kilometer blev en enkel match för favoriten Sorbet sedan Erik Adielsson kört till ledningen efter dryga 500 meter. Det var andra raka segern över distansen för den starke fyraåringen som tränas av Solvallas Daniel Redén.
– Jag blev glad när jag fick reda på att jag skulle få köra honom och sedan har jag bara gått och småmyst sedan i söndags, sa Erik Adielsson.

23 miljonvinnare på V75
Silverdivisionen (V75-6) bjöd på en överraskning då 18-oddsaren Naglo’ del Nord flög lågt över upploppet i händerna på Veijo Heiskanen och fångade in ledande Shadow Woodland.
– Jättehärligt. Hästen hade problem och kunde inte vara med i finalen elitloppshelgen.
När man drar ner norsken in på upploppet, då springer han, sa Veijo Heiskanen med ett stort leende.
En annan som flög lågt till slut var Global Money som tog hand om söndagens största prischeck när han spurtade hem Kalmarsundspokalen, gulddivisionen (V75-7).
Robert Bergh satt fjärde utvändigt och kunde sedan följa med i tredjespår genom slutsvängen och ge sin häst en ryggresa tills upploppet.
Över upploppet bet det sylvasst för åttaåringen som fångade in Obi Wan i god tid före mållinjen.
– Det var ruskigt, jäklar vad han bet i när vi gick ut. Han kändes lika bra som jag hoppats nu med några lopp i kroppen, sa Robert Bergh som hyllade hästen.
– Han vill hela världen väl. Det är en otroligt mysig häst att vara med.
23 system klarade sju rätt och belönades med drygt 1,3 miljoner kronor vardera.
Utdelningen på sju rätt blev 1 367 478 kronor. Sex rätt 2 405 kronor och fem rätt 109 kronor.

FULLSTÄNDIGA V75-RESULTAT FÅR DU HÄR
Föregående artikelV75 resultat söndag 21 juni 2015 från Kalmar
Nästa artikelOhlsson rycker!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.