Eftersnack och resultat V75 Romme

50

romme

Två gånger Johnny Takter och två gånger Örjan Kihlström.
Ändå blev V75 en minst sagt svårlöst ekvation för spelarna.
Endast en ensam vinnare lyckades med att strecka samtliga sju vinnarna.

Påskhelgen lider mot sitt slut och idel ädla hästar har vi sett på travbanorna. Under påskdagens V75-tävlingar på Rommetravet var det inget undantag. Travpubliken fick se många fina prestationer, men också en hel del oväntade vinnare. Söndagens stora tvåbenta profiler var Johnny Takter och Örjan Kihlström.
Johnny Takter var den enda som lyckades infria favoritspelarnas förväntningar. Det gjordes med On Track Piraten i gulddivisionen. Snacket på förhand hängde på hur hästen skulle tackla det innerspår som han blivit lottad till. När väl starten gick var det inget snack. On Track Piraten tog enkelt hand om tätpositionen och sedan var det spel mot ett mål. Hans R Strömbergs travare vann på 1.12,7 över lång distans och segermarginalen blev över fem längder innan det var klart.
– Han har visat sig vara en topphäst och det känns som att han så förblir. Han blir bara bättre och bättre och det här är otroligt roligt. Nu tar vi sikte mot Olympiatravsförsöket på Solvalla redan nu på lördag, så får vi se hur framtida matchning blir efter det, sade en strålande glad tränare efteråt.
I och med segern klev On Track Piraten över magiska gränsen tio miljoner intjänat.
Dagens andra seger för Johnny Takter togs tillsammans med Håkan Wallbergs Cigor Coyote i V75-5. Efter en väl avvägd styrning var jätteskrällen ett faktum.

Örjan Kihlström dubbelsegrare även han
Inte bara Johnny Takter var på hugget under söndagen. Örjan Kihlström var en stor del i att det blev en ensam vinnare på V75. I den första avdelningen körde han åt tränare Öystein Tjomsland. Norrmannen hade fyra hästar till start i DubbenCupens final och stor favorit på förhand var Tekno Odin, men det kom att bli en annan Odin som fick äntra vinnarcirkeln. Örjan Kihlström satt tidigt i ledningen med tvåprocentaren Sjö Odin och efter att ha bedömt tempot klockrent under vägen var Tekno Odin aldrig nära att slå klorna i stallkamraten, istället slutade kallblodsfantomen trea. Kihlström var givetvis nöjd med sin styrning.
– Det löste sig bra och hästen kändes stark hela vägen. Han var i jättefin författning, kommenterade Solvallakusken efteråt.
Andra segern tog Örjan Kihlström med en annan smällkaramell. Värmlandshästen Super Photo Bood, en riktig familjehäst, lyckades han lotsa först över mållinjen efter fint smyglopp. Tränar gör Josefine tillsammans med mamma Eva Bood och den senare var i det närmaste chockad efteråt.
– Det är inte sant, jag har inte fattat det här än. Det är helt otroligt. Vann han? Jag vet inte vad jag ska säga, var orden som hon fick ur sig efter den smått oväntade segern i V75-6.

Storvinst till Sundsvall
Som sagt så var det en ensam vinnare som lyckades ta hem sjurättspotten denna påskdag. Kupongen var inlämnad i Sundsvall på Manhattan Spel & Tobak. Insatsen var 294 kronor och systemet innehöll tre spikar. Efter att ha fått in en sjua, 17 sexor och 102 femmor blev den totala vinsten till den lycklige spelaren 20 547 998 kronor. Snacka om ett härligt påskägg som vinnaren kan plocka ut från ATG…

I övrigt…
…blev det totalt fyra spetsvinnare under dagen. Förutom redan nämnda Sjö Odin och On Track Piraten tog Björn Goop hem V75-2 med Timo Nurmos-tränade Finish Future. I den avslutande avdelningen gjorde Robert Bergh processen kort med Picasso Sama och stack undan den sista biten och vann på säkert sätt. Hästen imponerar bara mer och mer i nya regin. Sedan mitten av fjolåret har hästen vunnit sju lopp på elva starter.
…gick segern i lärlingsloppet till Melker och Pierre Nyström. Melker som inte ser mycket ut för världen, men han har en inställning till sitt jobb som är utan dess like. Trots att han fick tugga på ute i tredjespår under hela slutrundan skulle han bara vara först över mållinjen, som så många gånger förr. Under söndagen tog han sin 16:e seger i 45:e starten.
…är det V75-finaler som gäller på lördag. Solvalla är det som står värd för tävlingarna.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.