Olympiatravet nästa för Solvato?

28

solvatoSolvato hyllas av olympier på plats efter segern i Olympiatravet 2014 tillsammans med Veijo Heiskanen. Foto av Kanal 75

– Pigg och glad och med svansen rakt upp.
Åbytränaren Admir Zukanovic körde på måndagen det första träningsjobbet med Solvato efter förra veckans hyllade kvalificeringslopp och hoppas nu kunna hoppa på Olympiatravet någon gång under de närmaste veckorna med olympiatravsvinnaren från 2014.

Vårens stora travbegivenhet Olympiatravet tar sin början nu på lördag Solvalla.
On Track Piraten, Alfas da Vinci och Ed You är hästar som ska vara med i den första deltävlingen av fyra inför finalen på Åbytravet lördagen 30 april.
2014 vanns loppet av hemmahästen Solvato och Veijo Heiskanen. Efter skadebekymmer är stjärnan på gång igen och Åbytränaren Admir Zukanovic hoppas få den sjuårige hingsten i stridbart skick till den stora begivenheten på hemmabanan.
– Känns han fortsatt bra har vi alla möjligheter att välja och vraka bland uppgifterna känns det som. Men det hade varit kul om han kunde upprepa bedriften i Olympiatravet från 2014. Vi kommer nog att spänna bågen och så får vi se var detta tar vägen.

Pigg i påskjobbet
Solvato hade varit borta från tävlingsbanorna sedan i februari 2015 då hästen i förra veckan kvalade för att få en godkänd tid på Åby. Stefan Söderkvist körde och lät hästen sträcka ut efter 1.16,1 över 2140 meter. Ett positivt formbesked.
– Det är svårt det här med hästar som ska komma tillbaka – men han såg bättre ut än vad kan kunnat tänka sig. Allt var till belåtenhet och har fortsatt vara det, säger Admir Zukanovic.
Under förmiddagen annandag påsk luftades världstravaren Solvato, med nästan sex miljoner kronor intjänat, hemma på gården strax söder om Göteborg.
– Efter förra veckans kvallopp gick han ett jobb här i dag och ska gå ett i slutet av veckan också. Det var ett lättare jobb för att se att han tagit allt på rätt sätt. Han var pigg och glad och la svansen rakt upp när han fick hästar bakom sig. Det var det beskedet jag ville ha.

Siktar på Olympiatravet
Finalen av Olympiatravet går på Åby lördagen 30 april med 1 500 000 kronor till vinnaren.
– Det hade varit kul om hästen fått vara med ytterligare en gång. Jag är inte riktigt klar med var jag ska ta vägen med honom den närmaste tiden, men något av försöken till Olympiatravet hade varit intressant, säger Admir Zukanovic.
Olympiatravet drar igång på lördag på Solvalla. De andra deltävlingarna körs på Axevalla lördagen 9 april, Jägersro lördagen 16 april och Umåker lördagen 23 april.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.