V86 och årsdebut för Nuncio

27

image-2

Ringrostig och oprövad den här säsongen.
Ändå den store stjärnan som redan nu är en av en av huvudfavoriterna till att vinna Elitloppet i maj.
På onsdagen gör Stefan Melanders Nuncio årsdebut som storfavorit i V86 på Solvalla.

V86:ans sjätte avdelning på onsdag – Kentucky Fibbers lopp – blir superhästen Nuncios första uppgiften för året.
Solvallas Stefan Melander tränar och äger hästen som slog igenom i världseliten med en tredjeplats i Elitloppet i fjol och vann stora årgångslopp för fyraåringarna som Sprintermästaren och Breeders’ Crown.
Blott fem år men enligt expertisen redan nu en av världens allra förnämligaste travare.
Stefan Melander fick frågan om hur det står till med Nuncio av reporter Åsa Elmroth i TV12 under påskhelgen.
– Han är faktiskt jättefin. Han har tränat sedan 14 november i princip varje vecka och är jättefin i jobben. Men jag har inte testat honom något hårdare, sa Stefan Melander.
Nuncio drog ett sjundespår bakom bilen i Kentucky Fibbers lopp (V86-6) över 1 640 meter. Bland motståndarna märks bland andra tidigare elitloppsdeltagarna Shaq Is Back, Orecchietti, och Reven d’Amour.

”Ingen jätteglänsare i träningen”
Nuncio var suverän under fjolåret. Kan hästen ha utvecklats ytterligare till det här året?
– Det är svårt att säga faktiskt. Han är ingen jätteglänsare i träningen. Så det får vi se om. Nu ska han starta på onsdag och formen är ju jättesvårbedömd. Kapacitetsmässigt tror jag mig veta var jag har honom men han är som sagt svårbedömd inför starten på onsdag. Jag brukar ta ett lopp i taget med mina hästar och jag börjar nu på onsdag så får vi se var han står. Jag hoppas ju att han ska bara med bland de bästa…men vi tar starten på onsdag först, säger Stefan Melander.
Hur kommer landets tipsredaktioner att behandla stjärnan i årsdebuten?

Richard Hjellström, fackredaktör Travronden:
– Vi spikar Nuncio. Visst kan det väl fattas tempo i hästen över kort distans men det handlar trots allt om en av världens absolut bästa hästar, så han borde ha mycket god chans att vinna ändå. Tarzan säger aldrig särskilt mycket. Inför förra årets årsdebut hade han ju bara kört lite på rakbanan uttalade han sig om – och då gick ju hästen ut och vann direkt på en tid under 1.11. Det är en enorm löphäst får man komma ihåg. Självklart kommer det att finnas spelare som garderar för att de vill fälla en sådan stor favorit. Men då är det nog bättre att man försöker gå emot någon annan favorit i omgången, säger Richard Hjellström.

Stefan Berglund, redaktionschef V75-Guiden:
– Tarzan har som vanligt varit svår att tolka. Men jag tror att Nuncio vinner ett sådant här lopp utan att vara på topp och trots att Melander inte har den bästa stallformen med bara tre stallsegrar på två månader. Nuncio är fantastiskt bra och Elitloppet blir det nog absolut tal om igen.

Kenth Wöllner, chefredaktör Vi tippa:
– En fantastisk häst. Jag har nog knappt sett någon finare travare i mitt liv. Redaktören hos oss som jobbat med omgången tippar Nuncio etta – men garderar med Shaq Is Back. Han resonerar som så att det här loppet inte är det viktigaste under Nuncios säsong och med tanke på läget och att Shaq Is Back i full tävlingsform finns med på onsdag så garderar vi. Tarzan själv är nöjd bara hästen gör ett bra lopp säger han.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelOlympiatravet nästa för Solvato?
Nästa artikelFem tippar V75 till Solvalla 2 april 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.