Eftersnack och resultat V75 Skellefteå

77

supersilje v75

Lannem Silje stormar vidare.
Superhästen från Norge var som väntat i en klass för sig i kallblodsloppet i Skellefteå och vann efter behag som en av de tyngsta favoriterna i V75-historien.
– Det är klart att hon kan springa fortare – men det får vi användning av en annan gång, sa kusken Tor Wollebaek som sitter upp bakom ”Super-Silje” i ett lunchlopp i Hudiksvall på tisdag.

Kampen om titeln världens bästa kallblod står mellan svenske Månprinsen A.M. och norska stoet Lannem Silje.
I svenskens utevaro i lördagens V75-omgång i Skellefteå gjorde spelarna Lannem Silje till en av historiens största favoriter – spelad på 90 procent på V75.
Loppet var Steggbests minne där Tor Wollebaek hade tjogtals olika alternativ att välja mellan för att vinna loppet med undantagshästen. Han valde han att köra till ledningen i den första kurvan och sedan slutade det som så många gånger förr med en överlägsen victoria.
Lannem Silje bärgade nu karriärens 43:e seger i start 47.
Skelleftetravet hade laddat med schlagermusik från Norge för att hylla norrmännen efter loppet och lät ”La det swinge” ljuda ut ur högtalarna.
Ägaren och tränaren Ola M Skrugstad fick frågan om han hade varit nervös under loppet.
– Jag är aldrig nervös när hon tävlar. Alla lopp ska köras men jag har en fenomenal kusk och en häst som alltid gör sitt bästa. Då går det inte att begära mer. Hon är fantastisk, något annat går inte att säga.

Finns förlust på tisdag?
Lannem Silje stannar i Sverige över nästa start som sker redan på tisdag i ett lunchlopp på Hagmyrens travbana i Hudiksvall. Vad som ska hända för att ”Super-Silje” INTE ska ta hem V4-1 den dagen går nästan inte att föreställa sig.
– Alla lopp ska köras och hon är ju bara av kött och blod hon också, sa Ola M Skrugstad, som hoppas att Silje ska vinna tisdagens lopp och kvalificera sig till finalen av Norrlands Stoelit som avgörs på Umåker 13 november.

Dubbel jackpot nästa lördag
Det blev rejält favoritbetonat på V75 och sju rätt delade ut 349 kronor. På sex och fem rätt blev det ingen utdelning vilket betyder att det blir dubbel jackpot till Åbys SM-dag nästa lördag. En ensam vinnare med sju rätt på V75 kan då bli runt 55 miljoner kronor rikare.
Robert Bergh tog tre segrar på V75 som tränare. Två av hästarna körde han själv till seger: Officer C.D. och Re Doc.
Jan Norberg satt bakom den tredje vinnaren Lohman, en liten överraskning i Stig Lindmarks Styrkeprov. Robert Bergh har skött träningen sedan i slutet av 2014 och den sexårige valacken tog nu sin första seger på V75 i det sjätte försöket.
Jan Norberg tog det piano från start och fick stallkamraten Mick Jägers framför sig. Lohman fick gotta sig i draget och 800 meter från mål kom plötsligt gratischansen då hästen framför tog till galopp. Norberg tog den och svarade ut avancerade Pantarei Ans och spårade hela vägen till mål med fine Lohman.
150 000 kronor in till hästen som delats upp i 15 andelar och bland annat ägs av ett gäng kamrater som spelat ishockey tillsammans i Umeåklubben Tegs SK.
– Lohman har blivit så fin att han går lika bra med rygglopp numera. Han hade kunnat ta spets men över tre kilometer var det bäst att inte sätta in honom i några körningar. Nu löste det sig ju perfekt, sa Jan Norberg.

”De andra fick diskutera”
Inför guldloppet för den högsta klassen diskuterades det en del om vem som skulle ta hand om den åtråvärda ledningen. Leif Witasp gav full gas från start bakom Cool Keeper och det var aldrig något snack. Favoriten kunde med enkelhet försvara innerspåret och det blev lätt till slut.
Segertiden skrevs till 1.11,4 över 1640 meter med bilstart.
– Jag var egentligen direkt orolig när vi fick innerspår. De andra fick diskutera, så körde jag. I dag var han bra! Han har haft problem med infektioner och annat sedan han vann V75 i Umeå i maj men visar att han är på gång igen, sa Rättvikstränaren Leif Witasp.

Välgörare i rosa
Solvallatränaren Timo Nurmos tog två segrar på V75.
Ulf Ohlsson ordnade första pinnen med tipsexperten och hockeyspelaren Kristian Huselius häst Titan Lavec.
Erik Adielsson – dubbelsegrare på V75 – satt bakom Nurmos andra vinnare Sir Ratzeputz.
Adielsson kör i rosa dress under hela oktober för att samla in pengar till cancerfonden och bekämpa bröstcancer och har skänkt 25 000 kronor som en slags grundplåt.
För varje seger i V75 slänger han dessutom in en extra tusenlapp.
Ägaren till storfavorit Sir Ratzeputz hade dessutom lovat bidra med 25 000 kronor till Erik Adielsson insamling om det skulle bli seger i Skellefteå.
Rosa kusk Erik Adielsson avslutade dagen med att ta det extra innerspåret (open stretch) till seger med Krister Jakobssons Mr Vox. Ett lopp som slutade med ”dött lopp” och två vinnare då Re Doc och Robert Bergh skar mållinjen exakt samtidigt som Mr Vox.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.