Eftersnack och resultat V75 Vermo

46

v75 vermo

Hur bra är Propulsion?
Svaret kan komma i Elitloppet.
USA-importen är obesegrad hos Daniel Redén och lekte hem en rosa elitloppsbiljett i Finlandia-Ajo.

RESULTAT OCH UTDELNING HITTAR DU VIA DENNA LÄNK
Propulsion kommer till Elitloppet med åtta raka segrar. Hästen avslutade sin tid i USA med två raka 1.09-segrar och har sedan fortsatt att rada segrar även i regi Daniel Redén.
På söndagen ställdes den femårige hingsten för första gången mot högsta eliten i Finlands elitlopp, Finlandia-Ajo.
Förutom en dryg miljon kronor i förstapris fanns även en rosa biljett till Elitloppet att tävla om på Vermo.
Storloppet fick en trist inledning med två omstarter. I den första var flera ekipage, Anna Mix, Bret Boko och Nothing But Class, dåligt anslutna bakom startbilen, i den andra var Pekka Korpi inte på plats med Twigs Voici.
I det tredje försöket var Nothing But Class snabbast från början men Peter Untersteiner valde att släppa till Tycoon Conway Hall.
Varvet från mål gled Örjan Kihlström fram utvändigt ledaren med Propulsion och därifrån såg det ut som han hade full kontroll på loppet.
Det såg ut som att Propulsion bara väntade på signalen från kusken att få avgöra och när Örjan Kihlström gav tecknet klev segerstaplaren bara undan i bländande stil.
Segertiden blev 1.10,2 – nytt banrekord på Vermo.
– Vilken häst! Vilket djur! Huvan kvar, det är fruktansvärt bra, jag saknar ord, jag darrar i halsen, sa en tagen men lycklig Daniel Redén.
Biljetten till Elitloppet var erövrad, men Daniel Redén undvek att ge något klart besked.
-Tack, tack, vi får se hur det blir.

V75-dubbel för Redén
Segerkusken Örjan Kihlström konstaterade att Propulsion har i Elitloppet att göra.
– Det var kul det här. Han är jättefin hästen. Han fick göra jobbet själv. Jag har provat att rycka huvan en gång och han svarade bra på det, så det fanns lite sparat.
– Han har varit fin hela tiden men det känns som han är under utveckling. När man vinner ett så här stort lopp på det här sättet kan man kalla dem en stjärna. Klart han platsar i Elitloppet.
Tycoon Conway Hall klarade andrapriset före Anna Mix som spurtade mycket vasst.
Daniel Redén fick även se Whitehouse Express infria favoritskapet i V75-6 tillsammans med Örjan Kihlström. Från tredje utvändigt avgjorde femåringen i lysande stil och fick besöka vinnarcirkeln för första gången på drygt ett år.
– Han kändes fin hela vägen och vann med huvan kvar på fint sätt, sa Örjan Kihlström.
– Nu börjar oljan flyta bättre i lederna. Han behöver alltid flera lopp för att komma igång. Han har hög kapacitet i förhållande till sin långa klass, sa Daniel Redén.

Populär skrällkusk
Jorma Kontio är populär i hemlandet och han gjorde inte sina fans besvikna när han skrällde i V75-1 tillsammans md 16-oddsaren Wasa Warrior.
Stjärnkusken fick visa prov på känsliga körhänder när han lyckades försvara innerspåret och samtidigt hålla hästen i trav. Väl i spets var det lugna gatan.
Bakom vinnaren svarade Counterfeightr för en fantastisk spurt till tredjepriset efter att han tappar massor varvet kvar på galopp tillsammans med Erik Adielsson.
Jorma Kontio förvaltade även chansen i V75-3 på bästa sätt där Divisionist var överlägsen trots ett lopp som första häst i andraspår.
– Han var bättre nu, barfota runt om och med lopp i kroppen. Han har fina hästar, grannen, sa Jorma Kontio och syftade på tränaren Stefan Melander.
Ledning från start till mål handlade det även om i V75-2 där Hannu Torvinen vann medDreambow.
Här blev Yoggi Composite sent struken efter problem med sulkyn.

Snackhäst levererade
Före detta Halmstadtränaren Kari Lähdekorpi bor numera i Finland och han fick besöka vinnarcirkeln som ägare efter V75-4. Snackhästen Victory Bonsai motsvarade alla förväntningar och trots ett tungt lopp mestadels utan rygg i andraspår avgjorde han mycket enkelt över upploppet tillsammans med Mika Forss.
– Det blev tuffare än jag trodde. Han är bra, konstaterade Kari Lähdekorpi.
V75-5 var ett långlopp över dryga tre kilometer och svenskt i topp genom Spitcam Jubboch Ulf Ohlsson, som hade full kontroll efter tidig ledning.
– Jag var säker på seger. Han gjorde ett kanonlopp sist. Det är jättekul, sa ägaren, uppfödaren och amatörtränaren Micael Broberg med licens på Bollnästravet.
Sju rätt på V75 gav 1 751 kronor. Sex rätt 28 kronor och så blev det jackpot på fem rätt. Det innebär att jackpoten till V75 på Åby nästa lördag växer till 48 miljoner kronor för en eventuell ensam vinnare med sju rätt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.