Eftersnack och utdelning V75 Bollnäs

47

eftersnack v75 bollnas

Örjan Kihlström var iskall.
Körde på chans – och vann gulddivisionen med minsta marginal.
Femte raka segern för Nimbus C.D som flög fram över upploppet i sin debut i högsta klassen på V75.

Efter att ha hårdsatsat på landets unghästauktioner i flera år utan att hitta sin stjärna så köpte förre hockeystjärnan Mats Sundin för nästan exakt ett år sedan den då fyraårige Nimbus C.D. Stefan Hultman har sedan utvecklat supertalangen som på lördagen tog femte raka segern när han vann sin debut i gulddivisionen efter ett mäktigt upplopp där konkurrenterna nästan såg ut att stå still. Nimbus C.D. flög fram sista 300 och fångade in ledande Västerbo Highflyer i sista stegen.
Startraketen Nimbus C.D. hade fyra raka segrar från ledningen men den här gången startade han från bakspår och fick positionen tredje par utvändigt när hästarna formerat sig efter ett halvvarv. När sedan det stöttes bakifrån varvet kvar trodde säkert de flesta att Örjan Kihlström skulle dra i högertömmen. Men inte. Istället satt han iskallt kvar instängd med loppets favorit.
– Jag tog en rövare, tog en risk att sitta kvar, men sedan hade jag tur att det löste sig på bortre långsidan, stjärnkusken som ibland kallas ”Gubben-i-lådan”.
Genom slutsvägen och in på upploppet stack ledaren Västerbo Highflyer undan samtidigt som Nimbus C.D. inte fick någon draghjälp längre av Royal Fighter.
Loppet såg avgjort ut när hästarna svängde in på upploppet men 300 kvar accelererade Nimbus C.D. och avgjorde loppet.
Örjan Kihlström fick mycket beröm för sin iskyla och sin förmåga att veta var mållinjen ligger.
– Det vet hästen också, tack och lov. Det blev långt fram och det var strongt av honom att hinna dit, sa Örjan Kihlström.
Tränaren Stefan Hultman skrek ut sin glädje i V75 Direkt i TV12 när han fick beskedet att hans senaste stjärna hunnit fram.
– Åh vilken härligt häst, det ska inte gå. Han är jättefin hästen. Det var lite andra förutsättningar i dag och jag förstod att Örjan skulle köra honom vettigt och fint. I sista sväng trodde jag aldrig att han skulle vinna, sa Stefan Hultman.
Eventuellt tar Solvallatränaren sin stjärna till vintervila redan nu eller så blir det någon enstaka start till i år.
– Jag tror att till nästa år kan han bli väldigt bra hästen. Det finns tio procent kvar att utveckla i honom. Jag tror han kan springa riktigt fort om vi lyckas.

Dubbel för Hultman
Segertiden för Nimbus C.D. blev 1.12,2 över distansen 2 140 meter, autostart. Förstapriset i Bollnäsloppet var 150 000 kronor
– Ja, det är lite roligt komma hit, särskilt när det går bra, sa Örjan Kihlström som är bördig från hälsingebanan.
Stefan Hultman blev hundraprocentig inom V75-spelet sedan hans Venkatesh imponerat över sprinterdistans i silverdivisionen (V75-6). 1.10,5 blev segertiden för yrvädret som kördes av Örjan Kihlström.
– Och jag som trodde han var en stayer, det är kanske en sprinter vi sitter på? Kul med den här hästen. Han är inte helt enkel och det är kul att man lyckas, sa Stefan Hultman.

Hemmakusk inledde
V75-1 avgjordes i starten då hemmakusken Tomas Pettersson lyckades försvara innerspåret och ledningen med Ajlexes Cubano. Emil Tuffing utmanade genom slutsvängen och upploppet men sista biten sträckte ledaren på sig och vann säkert.
– Jag hade läst i tipstidningarna i veckan och jag förstod att det skulle vara en bra chans. Hästen kändes bra hela vägen in, sa Tomas Pettersson.
Ägaren, uppfödaren och tränaren Anders Jonsson var nöjd efter segern:
– Hustrun ställde champagnen på kylning redan innan vi åkte. Det är otroligt roligt. Jag började en gång tiden genom att jobba med att ta entré här, när jag var 14 köpte jag och brorsan en häst ihop och då började vi här på stallbacken. Vi har aldrig vunnit på V75 tidigare.

Favoriten höll undan
I V75-2 vann Peter G Norman-tränade I Am Unique i händerna på Erik Adielsson, men det var med liten marginal som V75-omgångens största favorit kunde hålla undan från spets före en tapper Ninepoints Lucy.
– Jag trodde jag vann, men blev osäker när Björn stannade kvar på banan. Normalt sett när hon får bestämma sticker hon undan med ett par längder, sa Erik Adielsson.
Kallblodsloppet (V75-4) bjöd på en härlig upploppsduell där Järvsö Rasmus plockade ner ledaren Gandolf och vann till slut säkert i händerna på Björn Goop. Bergsåker-amatören Markus Pilhström tränar vinnaren som gjorde allt grovjobb själv.
Timo Nurmos kunde räkna in en V75-seger sedan Robic Lane avgjort V75-5 med en stark insats i tredjespår sista 700 från fjärde utvändigt. In mot upploppet var det tre hästar i bredd men ledaren Ponce de Leon tröttnade och mitt på upploppet var även tappre M.T.Joinville slagen. Björn Goop körde vinnaren och tog därmed en V75-dubbel precis som Örjan Kihlström.

Jätteskräll – igen…
V75-omgången avslutades med en jätteskräll sedan Leif Eriksson hittat ut från tredje invändigt med 45-oddsaren Usain Swing.
Det var andra raka skrällsegern på V75 för den amatörtränade hästen från Skellefteå. För 14 dagar sedan var det broder Jens Eriksson som vann på Bergsåker till 57 gånger pengarna.
– Nu blir det final. Vi kör varannan gång, så det blir väl bror då, sa Leif Eriksson.
Sju rätt på V75 gav 82 674 kronor, sex rätt 380 kronor och fem rätt 34 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.