Eftersnack till V75 Bergsåker 7 mars

42

resultat v75 bergsåker 7 mars

On Hold och kusken Magnus Jakobsson lekte hem V75-1 efter att ekipaget tagit hand om ledningen direkt efter start. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Amatörtränaren Berne Gustafsson kom till Bergsåker med drömmar och förhoppningar. Han lämnade travbanan med en V75-triumf, en stjärna i form och nya visioner.
– Vilken fin häst det här är, sade han efter att On Hold grillat sina motståndare i silverdivisionen.

Att vinna på V75 förblir enbart en dröm för många tränare, men inte för Färjestadsamatören Berne Gustafsson. Under åren har han skördat fina framgångar och på lördagen var det dags igen.
On Hold tog överraskande enkelt hand om ledningen innan han grillade sina motståndare och slutligen promenerade hem segern i V75-1. Kusken Magnus Jakobsson, som känner hästen väl, berättade efter loppet att ekipaget hade full kontroll på händelserna.
– I dag öppnade han mycket bättre än vad han har gjort tidigare och då försökte vi bara hålla koll på konkurrenterna den första biten. På sista långsidan valde jag sedan att trycka upp tempot då jag vet att min häst är mera stark än snabb. Sista biten behövde vi bara lunka in i mål, säger Jakobsson, som tror på ett bra 2015 för On Holds del.
– Det fanns mycket krafter kvar i hästen. Håller han den här stilen blir det nog en bra säsong för hans del.
Berne Gustafsson har säkerligen fina lopp i sikte med sin åttaåring, men valde att inte avslöja någonting i vinnarcirkeln efter segern.
– Vi ska se hur hästen tar loppet och så där. Man måste se till att hästen håller i formen och så först.

Nya ägarna fick jubla direkt
Claes Sjöström stod för en riktig praktskräll i ett kvalitetsmässigt ganska ihåligt V75-3, gulddivisionen. Bara sju ekipage kom till start och när de absolut bästa hästarna fattades kunde tioårige Indigo Broline sätta nosen först över mållinjen. Det efter en riktigt stark slutspurt.
– Jag sade före loppet att om jag och Indigo Broline någon gång skulle vinna i guld så skulle det vara i ett sådant här typ av lopp. Han har haft bra form en längre tid och största favoriten fick det tyngsta loppet, sade Claes Sjöström.
Några som säkerligen jublade över den ändå lite oväntade segern var de nya ägarna. Bara dagar före lördagens lopp såldes nämligen Indigo Broline till Malta.

Taktisk seger för Bergh
Ove A Lindqvist och Tomtegubben hade perfekta förutsättningar för att ta hem V75-5. Från ledningen dirigerade man fältet, men med varvet kvar bröt hästen ut ett spår och rullade sedan över i galopp. I stället kunde Robert Bergh och Lesja Kongen koppla greppet och med främsta motbudet i ryggen in på upploppet var segern aldrig riktigt hotad.
– Roger (Nilsson) annonserade tidigt hur mycket krafter han hade kvar i sin Åsakjappen och då tänkte jag att han får lov att stanna kvar i ryggen på oss, sade Robert Bergh innan han skrattade lite lätt.
– Lesja Kongen har mycket klass i sig och har utvecklats fint. Han var lite entaktad i början när han kom till mig men det har blivit bättre nu.

I övrigt noterade vi…
…att Pinyata Gel besegrade favoriten Quick on the Draw över upploppet i V75-2 efter att ha hittat ut från dennes rygg den sista biten.
…att Twigs Atkin stod för en heroisk insats från ledningen när han höll undan till seger i V75-4.
…att det blev en riktig superduo i V75-6 efter att Super Ariel och Micael Melander vunnit före Super Otto och Kenneth Haugstad.
…att Esprit Boko fått en riktig kanonstart på det nya året. Segern i V75-7 innebär att hästen nu vunnit tre av sina fem starter den här säsongen. I de andra två loppen har hon kommit tvåa.
…att drygt 200 system lyckades pricka sju rätt denna gång och vardera belönades med 168 755 kronor. Sex rätt betalade 977 kronor och för fem rätt fick man 89 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAlltomtrav.info V75 Tillsammans
Nästa artikelHur är läget med Månprisen A.M. ?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.