Hur är läget med Månprisen A.M. ?

43

månprinsen bild 2015

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2015.
Dagens stjärna: Månprinsen A.M.

Fakta:
Månprinsen A.M., hingst, 8 år
Starter: 55
Segrar: 32
Rekord: 1.21,4/2 140 meter auto
Intjänat: 3 556 700 kronor
Hemmabana: Dannero

Presentation: Derbyvinnaren från 2011 har rankas i dag som Sveriges bästa kallblodiga travare. SM-tecknet satt som gjutet i fjol och 2015 matchar Gunnar Melander mot de bästa norska kallbloden. Melander har tränat kallblod under hela karriären och är en expert på området. Månprinsen A.M. rankar han som sin bästa häst genom tiderna.

Tränaren Gunnar Melander svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han känns jättefin. Han har fått gå tung träning nu ett tag men gick lite snabbare intervaller för första gången i onsdags. Jag har ordnat det lite hemma med en form av rakbana, så att jag kan blåsa på lite. Det handlar inte om några större farter – det är bara så att han ska få upp pulsen lite. Månprinsen känns ju lika bra som han alltid har gjort. Lika fin som i fjol. Han fick ta det lugnare fram till jul men började tränas efter helgerna.

När startar han nästa gång?
– Meningen är att det blir ett lopp i Bollnäs 26 mars, ett uttagningslopp till Dubbelcupen. Han står bara med 20 meters tillägg där. Är det så att det går bra i Bollnäs blir det final i samma lopp under Rommetravets V75-dag söndagen 5 april. Sådan är matchningen. Sedan ett lopp på Romme, ett vanligt V64-lopp, och i slutet av april ett lopp på Bergsåker.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Det första viktiga målet är ju att vi ska vara med i Elikampen på Solvalla (elitloppsdagen). Månprinsen galopperade bort sig där i fjol då den där jävla kusken (Melander själv) gjorde bort sig och höll i honom i början! Men nu kommer vi att vara offensiva i stället. Om vi ska kunna vara med på Solvalla och vinna – vilket vi vill och siktar på – så är det viktigt att det klaffar med alla de loppen jag räknat upp under försäsongen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.