Enkel match för Goop och Timoko

15

En enkel match för goop

Timoko och Björn Goop mötte våren på den franska Rivieran. Lätt seger i Grand Criterium de Vitesse på söndagen. Foto: Gerard Forni

Allt gick enligt planen.
Franske stjärnan Timoko var överlägsen i Grand Criterium de Vitesse tillsammans med Björn Goop.
– Hästen var fortsatt fin och det blev väldigt enkelt.

Efter den överraskande tredjeplatsen i Prix d’Amerique och segern för en månad sedan i Prix de France spelades Timoko till stor favorit i söndagens storlopp på den franska Rivieran.
Björn Goop såg till att det gick lagom fort och Timokos segertid 1.11,3/1609 meter var över sekunden långsammare än vid åttaåringens seger i samma lopp för två år sedan.
Timoko var klart raskast ut när bilen lämnade. Men det var inte tal om att Goop skulle kunna sätta sig till rätta direkt i spetsen. Gabriele Gelormini kom farande med Pascia’ Lest efter en bit och Goop fann det för gott att släppa.
– Det där i första sväng var också enda gången det kändes lite kritiskt under hela loppet. Gelormini hade lite mord i blick och jag valde jag att inte ge mig in i det kriget utan släppa honom till ledningen. Sedan gick det lätt att gå ut och runda till ledningen igen i momenter efter, sa Björn Goop.
Timoko släpptes av den sista biten och seger blev enkel. Mycket lättförtjänta 850 000 kronor för hästen som i egenskap av regerande mästare i Elitloppet redan är inbjuden och klar för Solvallas sprinterfest den sista söndagen i maj.

Solvalla avvaktar
Solvallas nytillträdde sportchef Markus Myron var på plats i Cagnes-sur-Mer.
– Timoko såg fantastisk ut och just nu, med så här långt till Elitloppet, känns det som att det är hästen att slå. Maven var en positiv upplevelse och vi var även i kontakt med ett par andra av deltagarna utan att komma med några nya inbjudningar till Elitloppet. Vi vill helt enkelt avvakta och se hur allting utvecklar sig i kommande lopp, sa Markus Myron.

”Jävligt nöjd med henne”
Bakom Timoko spurtade Jimmy Takter-tränade Maven stadigt till andraplatsen.
Körande Johnny Takter inledde från ett åttonde bakom bilen och backade sig sist med stoet i starten.
Avslutningen var mycket positiv. Jimmy Takter i telefon från USA efter loppet:
– Jag var jävligt nöjd med henne – jag tycker att hon gjorde ett fantastiskt bra lopp. När jag såg spårlottningen förstod jag att det skulle bli svårt men hon gick ju mycket snabbt sista 800 meterna. Nu åker Maven upp till Sverige för ett par lopp, inte bestämt vilka. Elitloppet hoppas vi på men Lotterian (3 maj) är mitt första mål med henne.

Ringrosten lyste igenom
Univers de Pan, vinnare av loppet i fjol, visade att ringrosten sitter i efter skadefrånvaron och hästen slutade sjua efter ett lopp i andraparet utvändigt.
Trea blev Vanika du Ruel som sent fick fritt från tredjeparet invändigt och fjärdeplatsen gick till Une Fille d’Amour som fullföljde bra från dödspositionen.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.