Eftersnack till V75 Halmstad 27 februari

34

michelangelo

Han kom till Robert Bergh i slutet av augusti.
Under lördagen tog hästen sin sjätte seger i nya regin.
Michelangelo Ås är ett namn att lägga på minnet, om det inte redan är gjort.

Michelangelo Ås inledde sin karriär hos Ola Samuelsson. Där tjänade han drygt 200 000 kronor som treåring, men som fyraåring började det strula. Ägarna flyttade hästen till Robert Bergh och hos Åbytränaren verkar hästen trivas ypperligt. Under lördagen tog han sin sjätte raka seger och Michelangelo Ås har nu tjänat drygt 600 000 kronor på bara tre månader. Körde till seger i dag gjorde Stefan Söderkvist, som satt upp bakom hästen för första gången.
– Hästen springer av sig själv och man märker inte direkt hur mycket krafter det finns kvar. Han klippte med öronen över upploppet och det brukar tyda på att det finns en del sparat. Det var en väldigt trevlig häst och jag kan inte göra annat än att tacka Robert för den här styrningen. Det var verkligen bra, sade Söderkvist efteråt.

Untersteiner x2
Om Michelangelo Ås var den fyrbente utövaren som imponerade mest under lördagen så var Johan Untersteiner den tvåbente dominanten. Han tog nämligen en V75-dubbel som tränare. I V75-inledningen vann Halmstadsonen tillsammans med West Wing efter en perfekt resa. I loppet efter var det stallärlingen Kevin Oscarsson som styrde Carro’s Girl till vinst efter en väl avvägd styrning. Johan Untersteiner var tillfreds efteråt.
– Det gick riktigt bra det här. Att lyckas så bra när det handlar om hemmaplan är givetvis skönt. Kevin körde perfekt med Carro’s Girl. Det är en toppenkille som jobbar i mitt stall, han har framför allt hand om de nyblivna treåringarna, sade dubbelsegraren och såklart så var Kevin Oscarsson nöjd.
– Hästen kändes småseg hela vägen, men 300 kvar var det annorlunda. Hon visste precis när det gällde och det var som att köra en bil. När man kör på V75 gäller det att ta till vara på möjligheten, jag vet mycket väl hur svårt det är att vinna, sade talangen.

Storfavoriterna föll
Fleetfoot Hanover och Peter Untersteiner kom till start i V75-3 som enorma favoriter. Man kom däremot att bli snuvade på ledningen av Georgie Mae och framför allt Donna di Quattro. Den sistnämnda fick bestämma tempot i ledningen, med storfavoriten på utsidan. In mot upploppet såg Björn Goop ut att ha massvis kvar i Donna di Quattro och hon gick också undan till säker seger. Tränar gör Tomas Malmqvist.
– Hästen har varit väldigt duktig under vintern på Vincennes i Paris och mött tuffa hästar där. När vi fick ledningen kändes det bra, kommenterade Goop.
Fleetfoot Hanover då? Hon tröttnade betänkligt över upploppet och tränare Peter Untersteiner var inte tillfreds efteråt.
– Hästen var tom i sista kurvan och hade inte sin bästa dag.
Stor favorit var även Qahar Q.C. i V75-4. Där blev spänningen kort då han galopperade direkt i loppets inledning för Lutfi Kolgjini. Istället gick segern till jätteskrällen Welcome, körd av Conrad Lugauer. Mats Rånlund sköter träningen.

I övrigt…
…går det inte en V75-omgång utan att Örjan Kihlström får äntra vinnarcirkeln. Den här gången var det med Juhani Partanens Wollafur som Solvallakusken serverade ett perfekt lopp i andra utvändigt. Äger gör författaren PeKå Englund.
…löste det sig bra för Joakim Lövgren och Springover i V75-6. Hästen som inledde karriären med fyra raka segrar verkar vara kraftigt på gång igen i nya regin. Det var hans åttonde seger i 22:a starten.
…blev det miljonutdelning på sju rätt. Rätt rad gav 1 410 817 kronor, sex rätt gav 4 131 kronor och för fem rätt fick man tröstpengen 253 kronor. Nästa vecka drar V75-cirkusen vidare till Sundsvall, Bergsåker.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.