Blågult i kallblodsloppet i Paris

94

smedsbofaxen

Det blev blågult i topp i söndagens kallblodslopp på Vincennes i Paris.
Smedsbo Faksen ledde från start till mål tillsammans med kusken Junior Guelpa.
– En sköns revansch efter att han blev lite hårt diskvalificerad i torsdags, sa tränaren Jan-Olov Persson.

Det var tredje fullträffen för Jan-Olov Persson på den svarta kolstybben i Paris. I fjol fick Cali Maks segerdefilera tillsammans med Franck Nivard och 2006 satt Hagmyrentränaren själv i sulkyn bakom Sundbo Kravall.
– Det är en trevlig tradition med de här två kallblodsloppen i Paris varje år. Inte minst är det jätteroligt för kretsen kring varje häst. Det är nästan overkligt för en kallblods-hästägare att få se sin häst på Vincennes. Det är även skoj att träffa norrmän och finnar, en mycket trevlig weekend, sa Jan-Olov Persson.
Smedsbo Faksen blev diskvalificerad i torsdagens kallblodslopp i Paris men på söndagen stämde travet till hundra procent och han vann säkert efter ledning från start till mål. Järvsö Rasmus var tvåa i mål efter en resa utvändigt ledaren tillsammans med Björn Goop, men Markus Pihlströms häst blev diskvalificerad för orent trav.
Guli Rask, Jan-Olov Persson andra, och loppets tredje svenska häst, fick en fin resa i andra utvändigt av Örjan Kihlström. Men Guli Rask galopperade när han skulle växla tempot när luckan kom på upploppet. Endast fyra hästar klarade sig undan diskvalifikation.
Segertiden för Smedsbo Faksen blev 1.23,8 över distansen 2 100 meter, autostart. Förstapriset var drygt 80 000 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.