Eftersnack V75 Eskilstuna 7 november

33

johan untersteiner solvalla

Orden är Johan Untersteiners. Unge tränaren är inte blygsam när det kommer till Day Or Night In.
”Det känns som någonting extra när man kör”, sade Halmstadsonen efter segern i klass II.

 Han slutade hos Roger Walmann och startade egen tränarverksamhet för 1,5 år sedan. Hästarna går som tåget på tävlingsbanan, men under lördagen kan Eskilstunapubliken ha fått sett något alldeles extra. Treårige Day Or Night In vann från dödens, till synes åkandes. Hästen är fortfarande orutinerad och har bara gjort åtta starter, men Johan Untersteiner spär redan på orden kring sin travare.
– Jag har hela tiden tyckt att Day Or Night In varit en jättefin sort. Han är fortfarande stor och klumpig, men har ändå vunnit fem lopp. Hästen gör alltid det man begär av honom och jag måste säga att det här är det bästa jag har i stallet. Det blir spännande nästa år när vi spänner bågen och ska försöka utmana kullkamraterna i de större loppen, sade han.

Day Or Night In var favorit och infriade favoritspelarnas förväntningar. På sina åtta starter har han tjänat 220 000 kronor. Segertiden blev 1.14,2/2 140 meter autostart, en tid som inger respekt med tanke på den regntunga bana Sundbyholmstravet erbjöd under lördagen.

Slutrökare gav seger

Johan Untersteiners tidigare arbetsgivare, Roger Walmann hade även han en treåringsvinnare. Kenneth Haugstad, som tog över jobbet som försteman i stallet när Johan Untersteiner flyttade, var den som styrde in Tobacco till seger. Haugstad hittade påpassligt ut i andra utvändigt 800 meter från mål och när man satte in attacken in mot upploppet var det Tobaccos speed som bet bäst.
– Jag tycker om den här hästen fantastiskt mycket, han ligger mig varmt om hjärtat. Vi hade ställt i ordning honom till den här starten och att vi fick vinna var kul för hästen, var Haugstads utlåtande.
En rejäl avslutning bjöd även Long Night på då han vann en blek silverdivision. Storfavoriten Usain Henna fick bestämma i ledningen under vägen, men när Örjan Kihlström vek ut Long Night i tredjespår i sista sväng såg man direkt till vem segern skulle gå. Tränar Long Night gör Stefan Melander och det var hästens första seger under 2015.

Vann trots upp i klass

De flesta har hört sagan om Thomas Jezeks Food Money. Hästen som köptes för en i sammanhanget spottstyver på Blocket har numera närmare två miljoner intjänat. Under lördagen tog han sin första seger i högsta divisionen, guld.
– Hästen är otroligt bra. Det kunde inte ha löst sig speciellt mycket bättre från spår sju. Även om vi fick gå ut i tredjespår ganska tidigt var jag inte orolig, han är stark och ärlig. Huvan var oryckt och helt trött var han inte i mål, sade en lycklig Jennifer Tillman i segerintervjun.
Dernier Viking vann inte i guld, men väl stonas motsvarighet, Stoeliten. Över lång distans visade hon sig oövervinnerlig efter att ha sökt sig till dödens efter en bit in i loppet. Hon mötte hästar med över tre miljoner på kontot, själv har hon mindre än en miljon intjänat.
– Jag har aldrig varit med om maken till styrka hos någon häst. Den här är härlig att köra, man behöver aldrig ta upp, sade kusken Peter Ingves.

I DD-avdelningarna vann…

Even’s First Boy och Spicy A. Den förstnämnde blev över från början från sitt innerspår bakom bilen, men Flemming Jensen hittade ut till tredje utvändigt efter en bit. Med hårt tempo i täten gynnades han och över upploppet kopplades greppet på undflyende favoriten Only One Winner. Den sistnämnde laddades då bilen släppte väg fältet, men körande Dennis Spangenberg ville ner på innerspår. Det löste sig perfekt under vägen då konkurrenterna framför galopperade och gick ut i andraspår. In mot upploppet kom luckan och tyskägde hästen avgjorde säkert.

Utdelningen på V75…

…blev för raden 1-10-7-8-3-1-7, 628 729 kr på sju rätt. Sex rätt gav 4 296 kr och fem rätt gav tröstpengen 296 kr. Nästa vecka är det dags för V75-tävlingar på Solvalla, men redan i morgon söndag är det återigen dags för V75 på Sundbyholmstravet. Då får vi bland annat se stjärnhästar som Nuncio och Readly Express.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.