Eftersnack V75 Jägersro 24 oktober

13

eftersnack jägersro

Daniel Redéns stjärnsto bara vinner och vinner.
Under lördagen visade sig Delicious U.S. återigen bäst och hon lekte hem C.L. Müllers Memorial.
– Hon är grym. Hästen betyder fantastiskt mycket för mig, sa en rörd tränare, Daniel Redén.

Delicious U.S. har charmat den svenska travpubliken under året. Två världsrekord har hon satt och vinsterna avlöser varandra. På Jägersro var det återigen dags. Örjan Kihlström hittade tredje utvändigt med stjärnhästen, en till synes bra position då Dreams Take Time drog på i hårt tempo i ledningen. Med cirka 1 300 meter från mål valde Örjan Kihlström att avancera fram utvändigt ledaren och sedan var det inget snack. Även om motståndarna försökte utmana över upploppet gick hon undan till seger. 500 000 kronor var triumfen värd och tiden blev 1.12,1 över 2 640 meter autostart. Det var nytt svenskt rekord för femåriga och äldre ston över aktuell distans.
– Hästen är fantastisk. Det mesta är redan sagt, men prestationen i dag var återigen femstjärnig. Hon fick göra en del själv, men vann ändå, sade Kihlström.

Dansk dynamit i brons
I bronsdivisionen fick publiken se en minst sagt imponerande vinnare. Danske Takethem var bara bäst från positionen utvändigt om ledaren. Att det är en häst med alldeles för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet visade han redan gången innan då han slutade tvåa i Danskt Mästerskap.
– Det är en fantastiskt fin häst. Erik satt och punktmarkerade mot oss från start, men när vi väl fick fritt visade Takethem att han var bättre, sade en mycket nöjd Steen Juul efter loppet.

Två favoritsegrar från spets
Jackpotomgångens största favorit, Shadow Woodland gjorde inte favoritspelarna besvikna. Planenligt hittade Ulf Ohlsson till ledningen med Reijo Liljendahls travare och väl i den positionen var han omöjlig för de övriga att slå. Segertiden blev 1.11,6/1 640 meter autostart.
– Hästen är riktigt bra, kanske framför allt över dagens distans. Det var skönt att han fick en behaglig väg till vinsten och det blev säkert till slut, sade tränare Liljendahl på stallbacken efteråt.
Ledningen var även segerreceptet för Conrad Lugauers Victorious Star. Den närmast kolsvarta fyraåringen kontrollerade fältet och hemmahästen tog därmed sin åttonde seger på 14 starter i livet.

Stark sort siktar mot Frankrike?
Styrkeprovet över 3 140 meter gick till Alkalizer Am, för dagen körd av Johan Untersteiner. Trots att hästen fick dryga spår under vägen var det han som visade sig bäst till slut. Tränare Marcus Lindgren har tidigare deklarerat att det kan bli tal om starter i Frankrike i vinter.
– Det var bra gjort av hästen att vinna i dag. Han fick göra en del själv under vägen, men visade sig ändå starkast över upploppet, sade Untersteiner efter segern som var värd 100 000 kronor.

I övrigt…
…förutom tidigare nämnda Victorious Star kunde Jägersros tränarkår räkna in ytterligare en hemmaseger. Detta i form av Emma Bjekås Staro Hollywood. Trots innerspår på 20 meters tillägg hittade Torbjörn Jansson perfekta ryggar under vägen och det tackade det femåriga stoet för till slut genom att spurta hem stoloppet värt 100 000 kronor.
…var det inget snack om var segern skulle gå i V75-5. Efter en resolut styrning tog Flemming Jensen över ledningen med Quintessense en bit in i loppet. Sedan blev marginalen ner till tvåan 1,5 längd innan det hela var klart.
…då favoriterna avlöste varandra blev värdet för sju rätt lågt. 1 000 kronor exakt blev utdelningen, medans sex rätt gav tröstpengen 15 kronor. På fem rätt blev det jackpot, vilken går vidare till nästa veckas omgång som avgörs på Bergsåker. Då kan en ensam vinnare med sjur rätt på 49 miljoner kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.