Ska alla lämna Bergsåker?

27

svante.jpg

Den ena efter den andra proffstränaren lämnar Bergsåker. Robert Bergh har skaffat gård i Göteborg och blir Åbytränare. Nu står det klart att ytterligare två stora namn försvinner från banan.

Det är Svante Båth och Ulf Ohlsson som fått nya förutsättningar med sina verksamheter. För Sundsvalls tidnings nätupplaga förklarar duon det hela.
– Det är ingen hemlighet och inget jag kan göra något åt. Filialen i Knivsta har successivt ökat och blivit större. Någon gång under 2016 kommer jag ta hela Jim Fricks gård. Jag har redan 60 boxar där nu, det blir 68 i november och ännu fler nästa år. Jag kan inte styra detta. Som ST:s reglemente är så blir det så här. Jag kommer ha fler hästar i Knivsta än på Bergsåker och då blir jag automatiskt Solvalla-tränare. Det blir min huvudsakliga bas på grund av att jag kommer ha fler hästar där, säger Svante Båth.

Även Ulf Ohlsson byter till Solvalla som hemmabana. För en tid sedan köpte han lägenhet ett par mil norr om Stockholm och nu är även ett hus inköpt.
– Det finns flera orsaker till att jag lämnar. Jag är jättemycket runt Knivsta och har redan en lägenhet där. Tittar man på mitt schema så tjänar jag dagar och timmar att bo där nere. Sedan har jag en dotter som ska studera i Uppsala. Hon kommer kunna ta min lägenhet och det är bara tio minuter till vårt nya hus. Det känns bra att vi kommer kunna träffas mer, säger Ulf Ohlsson till st.nu.

 

1 KOMMENTAR

  1. Inget konstigt med att stora, duktiga kuskar och tränare flyr Norrland och hamnar runt Stockholm, Göteborg, eller Malmö. Så är det ju i alla andra yrken och företag, alla ska ha sin bas i södra Sverige och Norrland ska avfolkas, det är ju en princip som alla jobbar efter. Inte minst våra politiker då dom konsekvent gör det svårare och svårare att bo i glesbygd genom att mjölka norrlänningarna på skattemiljoner främst genom bensinskatten. Kan man dessutom sälja ut ett statligt bolag som kan verka i norr, ja då skyndar man sig att göra detta, allt för att slippa ta ansvar för dom som faktiskt tycker att det är trevligt att bo norr om slussen. Så jag har all förståelse för att t ex Ulf Ohlsson flyttar dit pengarna finns, det är pengarna som styr travet och det är en fruktansvärd massa mil som Ulf kommer att spara tack vare att han flyttar söderut, hur många tusen mil åker karln på ett år? Logik och sunt förnuft. Men visst fan är det tråkigt att dom som verkligen lyckats här uppe i norr och gjort sig ett stort namn inom sporten försvinner söderut och lämnar små- och mellanbanorna till förmån för dom ännu större banorna och pengarna söderut. Snart är det med travet som med galoppen, det går inte att se sporten live norr om Stockholm. Tragiskt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.