Eftersnack V75 Kalmar 12 mars

47

eftersnack kalmar 2016

Svenske mästaren imponerar bara mer och mer.
Under lördagen stod han inför en av sina tuffaste uppgifter så här långt i karriären.
Det struntade däremot Alfas da Vinci i då han vann i gulddivisionen trots galopp.

Under hela sin karriär har styrkan varit det som utmärkt Alfas da Vinci. Många tvivlade inför lördagens uppgift – då han ställdes emot Sverige-eliten över medeldistans. Det skulle vara alldeles för kort och det spekulerades kring att hästen inte hade tillräcklig fart i benen. Joakim Lövgrens travare gav däremot svar på tal – och som han gjorde det. Från start såg det ut som att ridån skulle fällas ner direkt då Alfas da Vinci tog ett par felsteg. Joakim Lövgren och fuxen lyckades däremot reda ut situationen och hittade en bra position en bit ner i andraspår samtidigt som det var tuff körning i främre träffen.
– Det började med startgalopp och slutade med målfotoseger så det var verkligen ett annorlunda lopp. Det blev som jag trodde, en mycket tuffare uppgift än vad han är van vid med positionsbyten och så vidare, sade Lövgren efteråt.
På sista bortre långsidan valde Joakim Lövgren att gå ner i andraspår i rygg på Spring Erom. När attackerna kom bakifrån valde han att sitta kvar i andraspår och där blev man fast fram till långt in på upploppet.
– Normalt brukar det handla om vem som är starkast i de lopp som Alfas da Vinci är ute i, men i gulddivisionen är det så små marginaler att man inte kan ge bort någonting.
Med cirka 75 meter kvar kom luckan invändigt och hästen sköt till något enormt och han sätta nosen först i de sista stegen. Svårt att tro om en häst som alltid har haft epitetet ”styrkefenomen”.
– Vem är det som har sagt att han är långsam, sade Lövgren och skrattade.
På frågan om Olympiatravsuttagning står på agendan tvekade Lövgren.
– Jag har inte bestämt mig än. Det finns många uppgifter för hästen och det är angenäma bekymmer att välja lopp. I dag levde i alla fall Alfas upp till det jag hoppades på och snudd på mer därtill, sade Lövgren.
Det var seger nummer 21 för hästen och han närmar sig fyra miljoner intjänat med stormsteg. Drygt 80 000 kronor saknas dit. Segertiden blev 1.12,9/2 140 meter autostart.

Takter och Kolgjinis dubbelsegrare
Annars handlade V75-omgången mycket om Joakim Lövgrens Jägersrokollegor Johnny Takter och familjen Kolgjini. Johnny Takter segrade tillsammans med Tack Wee och Hank von Håleryd, medans Lutfi och Adrian Kolgjini tog hem en seger var med Orakel Facerespektive Buzz Mearas.
– Jag är jättenöjd när jag vinner lopp och framför allt när det handlar om rikstoton betyder det mycket. Jag är helnöjd med dagen, sade Takter.
Den av de nämnda hästarna som kanske hade flest ögon på sig var Buzz Mearas. Unghäststjärnan gjorde årsdebut och det var inget snack om vart segern skulle gå. Han tog hand om ledningen direkt och sedan var det spel mot ett mål. Adrian Kolgjini var mycket nöjd med sin häst.
– Jag är nöjd med hästen, han kändes jättefin. Man var inte säker på var vi hade formen på hästen i och med att han hade tung, tung vinterträning i kroppen inför det här. Meningen är att han ska gå framåt med loppet. Hästen får själv sätta målen, men till att börja med blir det nog femåringslopp. Sedan får vi se om han står sig mot de äldre, bättre hästarna. Jag gillar honom skarpt, det är en riktig flygmaskin, sade Kolgjini.
Elitloppet för Buzz Mearas? Det får hästen bestämma med andra ord.

I övrigt…
…tog tränarparet Maria Törnqvist/Markus B Svedberg sin första V75-seger efter lång väntan och längtan. Storm Cloud var hästen som ordnade triumfen efter en vilsam resa signerad Maria Törnqvist själv.
– Ursäkta att jag svär, men det här var så jävla skönt. Alla som har med en travhäst att göra borde få uppleva det här. Det är så jäkla skönt alltså, sade en smått chockad Törnqvist.
…var det pappa Peter Untersteiner som tränade och sonen Johan som körde vinnaren i den inledande avdelningen, Frankie Brodde. Efter att ha tagit sig ut från innerspåret kort efter start kunde man avancera till ledningen. Duon utmanades över upploppet, men hästen sträckte på sig berömvärt och vann med en knapp halv längd innan det var klart.
…blev V75-raden lättfunnen. Sju rätt delade ut 13 658 kronor, sex rätt gav 56 kronor, medans det blev jackpot på fem rätt. Det innebär att nästa veckas omgång på Momarken, Norge, kryddas med jackpot. Där kan en ensam vinnare ta hem 49 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.