Eftersnack V75 Mantorp – Bear Dancer sänkte omgångens största favorit

70

Bear Dancer sänkte omgångens största favorit

Bear Dancer sänkte omgångens största favorit.
Sir Ratzeputz såg länge ut att hålla för trycket trots en vansinnig inledning.
Men Ulf Stenströmers häst bjöd upp till kamp och gick segrande ur striden.
– Han är så här lagom trög och fin, det är som att köra bil, sade kusken Carl Johan Jepson.

Det blev hård körning om ledningen där favoritspelade Sir Ratzeputz med Erik Adielsson vann kampen och fortsatte i ursinnigt tempo på den tungsprungna banan. Ekipaget varvade på kilometertiden 1.10,5 men luckan ned till övriga konkurrenter krympte sedan sakta men säkert och på upploppet spurtade fyraprocentaren Bear Dancer tillsammans med Carl Johan Jepson förbi. Kilometertiden blev 1.12,0 och segern var åttaåringens första i gulddivisionen.
– Han lyfte sig ett snäpp i dag när han gick barfota. Han är en dröm att köra. Han är så här lagom trög och fin, det är som att köra bil, sade en lycklig segerkusk efteråt.
Erik Adielsson hade tudelade känslor efteråt.
– I efterhand kanske jag bara skulle ha tagit upp från start och satt mig utvändigt men så där är det. Jag står och ler men det är klart att besvikelsen är stor, inget snack om det. Samtidigt så gör han ett bra lopp hästen och det är klart att man är besviken över att ha svikit spelarna, men hästens insats var femstjärnig.

”Onödigt spännande”
Carl Johan Jepson kunde räkna hem en kuskdubbel inom V75 efter att ha lotsat Erik Sting till en favoritseger i bronsdivisionen. Sexåringen tränas av Timo Nurmos och det här var hästens andra årsseger.
– Det gällde bara att sitta lugn i båten och låta hästen sköta jobbet. Dagen har varit jättebra, jag har vunnit två och fick målfotostryk i andra, summerade kusken.
En dubbel blev det även för Örjan Kihlström. Han kunde sitta helt still och måtta in favoriten Who’s Who efter en resa utvändigt ledaren i V75-4. Varken spår 8 eller två omstarter bekymrade den V75-debuterande Maharajah-sonen.
– Det såg onödigt spännande ut tycker jag. Även om han inte vann med mycket, vann han och det är huvudsaken, sade tränaren Pasi Aiko efter segern.
I omgångens sista avdelning blev det spets och slut för Örjan Kihlström med Titan Brodde. Efter segern var det en rörd tränare som pustade ut.
– Nu är det över, vad skönt. Det är spännande och man vill att det ska gå väl. Nu har det varit stolpe ut ett tag så det blir extra jobbigt men nu fick vi se hur fin han var i dag. Det är mycket jobb bakom det här så det är roligt, sade Stefan Öhman.

Untersteiner revanscherade
Platon Face var starkast i Ultrastayern. Lutfi Kolgjini laddade på sista långsidan och tog sig lätt förbi ledande Qahar Q.C. Ekipaget kunde sedan ta en överlägsen seger.
– Jag har haft Qahar Q.C i träning och vunnit flera lopp med honom. Han har en känslig punkt och det är när han ska accelerera så jag attackerade honom väldigt hastigt och då kan han inte vara med. Sedan fick min upp farten och var bäst i dag, sade Lutfi Kolgjini i Mantorps vinnarcirkel.
I V75-2 skrällde Tahays Blue Amber med Peter Ingves i sulkyn efter en resa utvändigt favoriten Julia Af Solnäs. För favoriten var det en snöplig förlust.
– Jag blev chockad, jag kände att jag hade loppet i min hand hela tiden men hon bara lade av på två steg, sade Peter Untersteiner som tog revansch i silverdivisionen.
Där tog Wilhelm Paal och Trinity Lux hand om taktpinnen och de grillade sina konkurrenter hårt. Trots det kunde Generaal Bianco skölja hela fältet i sista kurvan och sätta nosen först.
– När jag såg att det hade gått fort första varvet, 12,5, var jag nöjd såklart. Men jag hade dålig hjälp av mina ryggar och när den framför galopperade 500 kvar så tappade vi lite fart, men det var en härlig avslutning han hade, sade tränaren och kusken Peter Untersteiner.
Utdelningen för sju rätt blev 32 753 kronor, sex rätt gav 196 kronor och fem rätt 22 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Mantorp: Spännande ändringar i balans och utrustning
Nästa artikelJan Norberg ådrog sig två frakturer

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.