Inför V75 Mantorp: Spännande ändringar i balans och utrustning

207

spännande ändringar i balans och utrustning

Timo Nurmos är jackpotomgångens nyckeltränare. 
Nu gör han spännande ändringar i balans och utrustning på flera av de heta segerkandidaterna. 
– Det blir barfota runt om för första gången, säger han om en outsider.

Solvalla-tränaren har fått en succéstart på det här året och toppar tränarligan överlägset med 9,5 miljoner kronor inkört. Timo Nurmos hästar går som tåget och det är fortsatt toppform på stallet. Inför lördagens V75-omgång i Mantorp, som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 43 miljoner kronor enbart på sju rätt, har han flera heta chanser. Här berättar Nurmos om senaste nytt och delger mycket spännande balans- och utrustningsändringar. Det är skoryck och första jänkarvagn som väntar på ett par av dem. Så här kommenterar Timo sina chanser och den bästa är omgångens största favorit, Sir Ratzeputz i Gulddivisionen.
– Sir Ratzeputz (V75-3) är mycket fint i ordning och allt verkar normalt efter segern i Momarken. Han var inte tom i mål men fick inget fäste då banan började frysa på och därför stämde inte travet helt. Det har bara varit lugnt för honom i veckan, han fick massage i måndags och har sedan bara gått lugna jobb. Täta starter är ett plus eftersom det var en månad innan han startade inför senast. Det märks på hästen att han är i riktigt fin form och det är min bästa chans. Barfota runt om igen om banan tillåter, säger Timo Nurmos.

”Mycket fin i veckans jobb”

Så här låter det om Nurmos övriga V75-hästar i tur och ordning.
– Linus Boy (V75-5)
 hade slem i luftrören och hostade och blev struken inför en tilltänkt start. Nu har han varit frisk en tid och tränat på igen. Han var jättefin i comebacken och fick ett lopp i sig då men så fick han stå över lite igen när han blev sjuk. Jag tror inte att han har tappat så mycket och hästen är väl förberedd inför den här starten. Han kändes mycket fin i veckans jobb. Skor runt om och inga ändringar. Han är snabb ut och räknas tidigt.

”Barfota och första med jänkarvagn”
– Erik Sting (V75-6) 
blev för laddad i starten senast och galopperade och tappade 50, 60 meter. Han gick mycket fort efter galoppen och har känts jättefin i träningen en längre tid. Det har han även gjort i veckans jobb och han var väldigt fin i träningen i dag (torsdag). Nu har han ett bra läge och kommer att gå med lättare balans. Det blir barfota bak och lätta tåskor fram. Dessutom kommer vi att värma honom i jänkarvagn och om det faller väl ut blir det så för första gången i lopp.
– Jaques Noir (V75-6) blev störd till galopp senast men är annars bra i ordning. Han har ofta haft dåliga spår men har nu äntligen fått ett bra läge. Hästen är snabb ut och nu blir det barfota bak, det är han mycket gynnad av. Man ska inte glömma honom och får han ledningen kan det räcka långt.

”Första barfota runt om”
– Extra Fudge (V75-7)
 klarade inte av de snäva kurvorna i Momarken senast. Det är en stor häst, 1.70 centimeter hög över manken, och det passade inte. Vi får glömma det loppet helt enkelt. Hästen var riktigt fin i starterna innan och det har känts i veckan att han är fortsatt fint i ordning. Han har gått tungt balanserad men nu ska vi lätta rejält i balansen och nu det blir första barfota runt om. Läget är dåligt men det blir intressant med så mycket lättare balans, säger Timo Nurmos.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBanan i Bollnäs har blivit otjänlig
Nästa artikelEftersnack V75 Mantorp – Bear Dancer sänkte omgångens största favorit

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.