Eftersnack V75 Mantorp

37

image

En stor markförlust spelade ingen roll. 
Seedorf O.M.F. infriade sitt favoritskap i V75-6 och fick stående ovationer av Mantorpspubliken. 
– Det är inte ofta man hör sådana jubel i december, sade körande Erik Adielsson.

  Han inledde sin karriär i Schweiz med fem segrar på nio starter, men visade också osäkra tendenser. Vid årsskiftet kom Seedorf O.M.F. till Stora Alby och Stig H Johansson. I stjärntränarens regi blev det platt fall i de fyra första starterna. Han visade stor fart mellan galopperna och sedan slutet av augusti verkar man ha hittat nyckeln. Hästen har radat upp segrarna och till lördagens start var han stor favorit. I inledningen blev det däremot återfall i gamla synder. Hästen galopperade och tappade upp emot 60 meter. Därefter körde Erik Adielsson på chans, men det föll väl ut och segern blev till slut säker.
– Jag vet egentligen inte vad som hände från start. Hästen kändes väldigt lugn och samlad inför loppet, men han tog sig en galopp. Sedan var jag i valet och kvalet om jag skulle köra ifatt fältet eller inte, men det gick så pass långsamt i det skedet att jag ville ge både hästen och spelarna chansen. Den här hästen är riktigt, riktigt bra, vilket både jag och Stig har sagt ett tag nu, sade Adielsson efter triumfen som var värd 110 000 kronor.
En imponerande upphämtning stod en annan Solvallatränad häst för. Peter G Normans Valeur sladdade som sistahäst under större delen av loppet och körande Örjan Kihlström satt lugn. På sista bortre långsidan attackerade ekipaget i tredjespår, men hade många konkurrenter framför sig. I det läget stack Erik Adielsson och Supreme Court undan med flertalet längder och när väl Valeur fick anfallsorder in mot upploppet såg det ut att vara alldeles för långt fram. Kort före mål var däremot avståndet uppätet och över mål var det Valeur som hade huvud och hals till godo till utmanaren.
– Det är inte utan att man får magsår när man har Örjan bakom hästarna, men han vet uppenbarligen vad han gör, sade en mycket nöjd Peter G Norman efter loppet, medans kusken hyllade hästen.
– Hästen avslutade väldigt bra. Det är alltid svårt från dåliga utgångslägen, men han gjorde det fint. Det var långt fram till Eriks häst, men min bet i hela vägen in i mål, sade Kihlström.

”Hemmaseger” från spets
Forne Mantorptränaren Claes Svensson, numera Vaggerydtränare, segrade i V75-avslutningen tillsammans med King Sir Kir. Efter att ha fått ta över ledningen efter knappa 500 meter var vinsten aldrig i fara. Det var hästens första seger på V75 i femte försöket.
– Han kändes väldigt fin i dag. På sista bortre långsidan drog jag tussarna ur öronen och han svarade direkt med att dra ifrån fältet med ett par längder. Över upploppet kändes det jättebra och det här var hästen värd, sade Svensson.
Spetspositionen var även vinstgivande i gulddivisionen. Björn Goop satt upp bakom Spring Erom och duon är ett minst sagt välmatchat team. Tillsammans har de 18 segrar på 33 starter. Inte ens en punktering 500 kvar kunde hindra ekipaget från att äntra vinnarcirkeln igen.
– Jag fick försöka parera punkteringen så gott det gick, men det blev säkert. Hästen är underbar och gör alltid sitt bästa. Spring Erom och jag har många goda minnen ihop, sade Björn Goop som drog ifrån Ulf Ohlsson ytterligare i striden om det allsvenska kuskchampionatet.
Tränar hästen numera gör Dan Widegren och han var snudd på rörd efteråt.
– Den här hästen betyder mycket för mig. Han kämpar och är väldigt härlig att jobba med. Han är tio år, men det märks verkligen inte.

Vann med chefens häst
Lägg Nicklas Westerholm namn på minnet. Lärlingen spås en lysande framtid och under lördagen segrade han tillsammans med sin arbetsgivare Reijo Liljendahls Top Of The World. Det löste sig bra från bakspår då duon hittade tredje utvändigt. När det dessutom blev bra tempo i täten kunde Westerholm bara sitta och mysa in till upploppet.
– Det här var riktigt roligt. Jag måste tacka Reijo som jag har en bra dialog med och som ger mig chansen. Jag vill lära mig nya saker hela tiden, för målet är att bli bäst. I dagsläget tränar jag sex hästar förutom jobbet hos Reijo, men målet är att bli proffs så snart som möjligt. Att träna 150 hästar som farsan (Robert Bergh reds anm.)? Varför ska det stanna där?, sade en sprudlande Westerholm i vinnarcirkeln.

I övrigt…
…vann André Eklundh tillsammans med amatörtränade Star di Poggiotrots resa i dödens. Edvin Ceka är mannen bakom hästen som tog karriärens sjätte seger i 56:e starten och tjänade 100 000 kronor.
…skrällde det till ordentligt i V75-5. Hans Crebas var den som fick besöka vinnarcirkeln tillsammans med Baron Max efter en fin långspurt. I vinnarcirkeln stod delägare Wilhelm Askebring som var sprudlande glad.
– Baronen gjorde det jättebra och det är vår lilla kämpe. Hans gör ett kanonjobb och att nu få stå som vinnare på V75. Det är enormt roligt, sade Askebring som därmed fick en försenad födelsedagspresent och en något för tidig julklapp.
…kan de med sju rätt konstatera att man får 50 584 kronor utbetalt för alla rätt. Sex rätt gav 516 kronor och fem rätt gav tröstpengen 48 kronor. V75 är det redan på onsdag nästa gång, då på Bergsåker.

Dennis Engelbo, Kanal 75

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.