Eftersnack V75 Momarken 19 mars

26

momarken

Donna Di Quattro spurtade ner världsmästaren och storfavoriten Papagayo E.
I en sylvass avslutning tog det Tomas Malmqvist-tränade stoet sin andra raka V75-seger och fixade miljonutdelning på sju rätt.
– Form slår klass. Hon är i riktigt bra slag just nu, konstaterade segerkusken Björn Goop.

Världsmästaren Papagayo E. gjorde comeback och var storfavorit i årsdebuten när V75 avgjordes på Momarken. Han fick vandra utvändigt om ledande Allaballakaitoz och var lite ringrostig som trea. Båda de hästarna var utan svar när Donna Di Quattro kom flygande över upploppet och avgjorde Steinlagers Äreslopp kort före mål. Detta efter att Björn Goop serverat det formtoppade stoet en resa i tredje par utvändigt. Segertiden blev nya banrekordet 1.11,8 över distansen 1640 meter med bilstart. Förstapriset var 250 000 kronor för det sexåriga stoet som har visat kanonform i vinter.
– Hon har varit fantastiskt bra och har utvecklats och blivit tuffare och härdad av Frankrike-starterna. Vi kom bra på det och fick den näst bästa positionen som jag ville ha. Hon kändes stark i sista sväng och det var en väldigt snabb avslutning. Hon är i riktigt bra slag just nu. Jag hade respekt för Papagayo E. som är en fantastisk häst men form slår klass, sa Björn Goop.
Tränaren Tomas Malmqvist var mycket belåten med sin stjärna som nästan har sprungit in tre miljoner kronor.
– Hon är ruskigt i ordning för dagen. Jag tyckte att det gick lite för sakta och loppet blev lite låst så det kändes som att det skulle bli tufft. Men hon avslutade fantastiskt, sa Tomas Malmqvist.

Ulf Ohlsson nöjd med Papagayo E.
Tvåa blev Allaballakaitoz på tiden 1.11,9 och Papagayo E. Noterade 1.12,1 som trea. Ulf Ohlsson var nöjd med hur världsmästaren kändes.
– Han gjorde ett bra lopp och det är inte så lätt att gå utvändigt. Han kändes stark och rejäl 400-500 meter kvar och då trodde jag faktiskt att han skulle kunna bjuda upp till strid men det avtog lite på upploppet. Det var inte mycket att säga om det. Han kändes jättefin och det ska bli roligt att se de närmaste starterna för han borde gå framåt rejält formmässigt, sa Ulf Ohlsson.

Juvels Boy sänkte favoriten
Efter fem avdelningar var värdet på V75 1827 kronor. Men efter att Donna Di Quattro vunnit och skrällen Juvels Boy sänkt favoriten Good’s Of Norway i avslutningen, så blev det slut miljonutdelning. Det blev 48,8 system med sju rätt som belönades med 1 017 691 kronor enbart på sju rätt. Vinnarna kan tacka Michael Larsson för det vars egentränade Juvels Boy svarat för en ruskigt stark insats när han avgjorde från utvändigt om ledaren i V75-7.

Frode Hamre dagens man – tog trippel
Dagens man på Momarken var annars Frode Hamre som sken i kapp med solen. Norges mest framgångsrika tränare i fjol tog tre segrar på V75.
Han inledde omgången genom att vinna med andrahandsfavoriterna Royal Ice och El Diablo B.R. Bakom Royal Ice satte Frode in stöten i rätt läge när han kastade loss dryga varvet kvar från tredje par utvändigt. Royal Ice övertog ledningen i ett nafs och drog undan till en lätt seger. En övertygande insats av den här fina och långstegade hästen.
– Vi fick ett fint lopp och hästen var väldigt bra. Det kändes stabilt hela vägen, sa Frode Hamre.
Tvåa blev Bartender In som spurtade mycket vasst efter mycket strul med positionerna under vägen där han blev dragen sist. Passas nästa gång. Favoriten Seedorf O.M.F. Satt i kön och galopperade som slagen i sista sväng.

Segern med El Diablo B.R. togs i en tät upploppsstrid där han avgjorde på mållinjen mot favoriten Happy Petter. Det var tre hästar i princip sida vid sida men Frode Hamres häst hann fram precis efter en vass spurt.
– Jag fick det lopp som jag önskade på förhand. 1.13 första rundan är det som behövs för att vinna från spår tolv på snabba banor. Hästen har bra kapacitet, sa Frode Hamre.
Favoriten Happy Petter satt långt ner i kön och gick en hastig forcering i fjärdespår över sista bortre långsidan när han svepte fältet fram till ledningen i slutsvängen. Han fick lite problem med travet den sista biten och fick se sig snuvad på mållinjen.
Tredje Frode Hamre-segern kom med Denise F.Boko i V75-5. Hamre tog ett tidigt initiativ och forcerade sin häst till ledningen mitt i loppet. Hon drog sedan undan till en mycket säker seger i ett galoppfyllt lopp.

Fridericus flög fram
Fridericus flög fram till seger i V75-4 för sin tränare Veijo Heiskanen. Hästen hade problem med de snäva kurvorna på Momarken och hade långt fram till täten i sista sväng. Men när Veijo Heiskanen vred på för fullt in på upploppet gick det undan värre. Fridericus flög fram och i en mäktig avslutning var han först kort före mål
– Det är en helt otrolig häst. I sista sväng när jag vred så kände jag direkt att han skulle hinna fram. Han är snabb i benen och vill springa. Jag bara njöt över upploppet. Jag tror att han är snäppet under de bästa. Alla förutsättningar finns, sa Veijo Heiskanen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.