Hur är läget med D’One?

58

d-one

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2016. Dagens stjärna: D’One.

Fakta:
D’One, sto, 6 år
Starter: 33
Segrar: 19
Rekord: 1.09,1/1609a
Intjänat: 8 461 379 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation:
D’One hade en fantastisk säsong i fjol med väldiga framgångar i Nordamerika. Hon tog fem storloppssegrar på sju starter i USA och Kanada och imponerade stort. Bland annat så inledde hon med att vinna på The Meadowlands och vann även på The Red Mile i Lexington, samt avslutade med att ta hem Breeders Crown för äldre ston i Kanada.
D’One är unghäststjärnan som var drottningen i sin kull som treåring och vann då bland annat Svenskt TravOaks. Som fyraåring blev hon tvåa i Derbystoet, trea i Drottning Silvias Pokal och fyra i både Stochampionatet och i Europaderbyt. I den tredje sista starten som fyraåring slog hon nytt svenskt rekord för fyraåriga ston när hon vann på 1.11,5/2140a.
D’One röstades fram som Årets Sto 2015.

Tränaren Roger Walmann svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– D’One fick en liten skada efter sista loppet i fjol och det var därför hon inte startade mer. Det var ingen jättegrej men hon blev lite sliten efter flera tuffa lopp på hårda banor. Vi fick åtgärda det och hon hämtade sig bra efter behandling. Nu har hon tränat ett par månader och känns fin.
När startar hon nästa gång?
– Hon ligger lite efter Magic Tonight i träningen just nu och kommer inte ut förrän i månadsskiftet april, maj.
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Förhoppningarna är att ha henne klar till Elitloppet som är det första stora målet. Men det kanske blir lite kort om tid för henne. Vi vill gärna vara med i Elitloppet i år men det är inte säkert att vi hinner att få henne klar i tid. Sedan är hon anmäld till de stora loppen i Amerika under andra halvåret och det är samma lopp som hon gick i förra året. Målet är att vi ska åka över igen om hästen är lika bra som i fjol. Det hade varit kul om vi kunde göra samma resa en gång till.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.