Eftersnack V75 – Nyblivna mästaren belönades direkt med en inbjudan till Elitloppet.

77

nyblivna mästaren belönades direkt med en inbjudan till Elitloppet.

Första starten sedan i februari.
Då utklassar Ringostarr Treb konkurrenterna i Olympiatravet på nytt svenskt rekord och den nyblivna mästaren belönades direkt med en inbjudan till Elitloppet.
– När de här hästarna är små föl drömmer man om att tävla i Elitloppet, det är vad allt handlar om, sade tränaren Jerry Riordan när han mottog den rosa biljetten.

Thomas Wassberg tog täten med den svenska flaggan när olympierna och paralympierna tågade in tillsammans med kuskarna på Åbytravet. Färska OS-mästaren Hanna Öberg tände den olympiska elden medan den rutinerade paralympiern Helene Ripa förklarade den 38:e upplagan av Olympiatravet invigd.
Och vilket lopp Olympiatravet blev. Favoriten Day Or Night In straffade ut sig direkt genom att galoppera. Ringostarr Treb höll däremot koll på benen och rusade till ledningen tillsammans med Wilhelm Paal. Första varvet öppnades på snabba kilometertiden 1.10,7. Titelförsvaren Lionel försökte men kunde aldrig riktigt utmana Jerry Riordans stjärna som segrade på 1.10,0 – nytt svenskt rekord för femåriga och äldre hingstar och valacker.
– Det var enklare än jag trodde och den största anledningen var att hästen var så bra och exceptionell, sade Wilhelm Paal i vinnarcirkeln som även gav eloge till hästens tränare.
– Jag hörde precis tiden och det såg ut som han bara joggade, jag tycker att han gör sina bästa lopp efter uppehåll. Han ger alltid 110 procent och är en fantastisk häst, alla tränare borde ha en sådan här häst i stallet, sade Jerry Riordan som strax därefter fick en biljett till Elitloppet av Solvallas sportchef Anders Malmrot.
– När de här hästarna är små föl drömmer man om att tävla i Elitloppet, det är vad allt handlar om när man har hästar. Det handlar om att ta sig till toppen. Elitloppet är toppen, Sverige är toppen, landet är en förebild för resten av travvärlden, sade en lycklig Jerry Riordan.

Stolpe in, och stolpe ut
I Olympiastayern kunde omgångens största favorit Heartbreaker V.S. ta en säker seger trots dubbla tillägg. Tränaren Björn Goop körde fram utvändigt ledaren efter halva varvet och därifrån bevakade han bara konkurrenterna tills hans springare stegade undan.
– Jag hade fått för långt fram om jag hade suttit kvar, det är kanske inget man vill göra när man står med 40 meter tillägg att köra för fort i början men jag var tvungen att göra någonting. Det gäller att hålla koll på sina konkurrenter och inte ödsla krafterna för tidigt men inte heller vara för iskall, sade en nöjd segerkusk.
I V75-2 blev det däremot stolpe ut för Björn Goop när hans vagn krockade i Peter Ingves. Det banade vägen för en holländsk seger. Rick Ebbinge styrde Gina Schermer som susade förbi konkurrenterna. Det femåriga stoet tränas av Jeroen W.M. Engwerda.
– Det var en väldigt stark prestation av hästen. Tempot var lågt andra halvvarvet så jag styrde ut vilket Björn också gjorde men jag hade tur när de fastnade med hjulen och vi kunde komma fram rätt enkelt till positionen utvändigt ledaren, sade Rick Ebbinge i vinnarcirkeln.

”Vilken känsla och vilken vilja”
Southwind Feji och Double Exposure hade inget att sätta emot fjolårets Stochampionatvinnare i Lovely Godivas Minne. Ultra Bright formligen flög till ledningen med tränaren Fredrik Persson i sulkyn och släppte den aldrig.
– Det var underbart, vilken känsla och vilken vilja! Hon ville inte ge sig och vilket besked jag fick, sade en tagen Fredrik Persson som fick revansch på stoets misslyckade årsdebut i mars.
– Hon har inte startat på länge och årsdebuten var inte så bra heller. När jag fick Örjan (Kihlström) utvändigt sista varvet då visste jag att det skulle bli tufft men det gäller att vara positiv och tro på sin häst och det gjorde jag och hon trodde på mig.
Spets och slut blev det även för favoriten Magic Gwin när han bjöd på sin magi i V75-6. Kaj Widell lotsade Maharajah-sonen till sin sjunde seger. Uppfödare, ägare och tränare är Mona Winkvist.

Snabba sprinterlopp
Det gick undan värre i silverdivisionen. Tränaren Robert Bergh körde tidigt till ledningen med Coktail Fortuna och första halvvarvet klockades på 1.07,7. Den nioåriga fuxen sträckte på sig när han säkrade karriärens 17:e fullträff. Segertiden blev 1.10,4 över 1 640 meter.
– Det finns något i honom som är väldigt talangfullt fortfarande och det är tacksamt. Bättrar man på träningen, balanserar om honom och han får chans barfota så händer det jättemycket, det är en väldigt utvecklande häst och jag är enormt nöjd med hästen, sade en glad Robert Bergh.
Tuff körning blev det även i V75-4 vilket fällde den danska segermaskinen Bandit Brick. Segern gick istället till den norska segerstaplaren Floris Baldwin som kördes av Kristian Malmin. Tränare är Trond Anderssen.
Utdelningen för sju blev 14 107 kronor, sex rätt gav 147 kronor och fem rätt 19

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStartfältet till Finlandia-Ajo
Nästa artikelOväntad vändning för Lannem Silje!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.